27/11/2018 27/11/2018 Μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Φανάρι ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε ότι χρειάζεται χρόνο προκειμένου να μελετήσει τις προτάσεις της κυβέρνησης και να αξιολογήσει τις διευκρινήσεις του υπουργού και εν συνεχεία θα εκφράσει τη θέση του. Η επίσημη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού...
27 Νοεμβρίου, 2018 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2018 - 14:45

Σε στάση αναμονής το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Σε στάση αναμονής το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Φανάρι ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε ότι χρειάζεται χρόνο προκειμένου να μελετήσει τις προτάσεις της κυβέρνησης και να αξιολογήσει τις διευκρινήσεις του υπουργού και εν συνεχεία θα εκφράσει τη θέση του.

Η επίσημη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, o οποίος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ο Υπουργός ενημέρωσε τον Παναγιώτατο και τους Αρχιερείς πιο αναλυτικά για τη δέσμη προτάσεων της Ελληνικής Κυβερνήσεως, στο πλαίσιο της προωθούμενης Συνταγματικής αναθεώρησης αλλά και του διαλόγου που ξεκίνησε πρόσφατα για τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας στην Ελλάδα. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην πρόταση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, τη μεταρρύθμιση του μισθολογικού καθεστώτος του εφημεριακού κλήρου, αλλά και στη διευθέτηση του ζητήματος των αποσπασμένων κληρικών που διακονούν στις ανά τον κόσμο επαρχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πολλοί συνοδικοί Ιεράρχες απηύθυναν ερωτήσεις στον κ.Υπουργό, ζητούντες περισσότερες πληροφορίες, όλοι δε με επικεφαλής τον Οικουμενικό Πατριάρχη εξέφρασαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα του εφημεριακού κλήρου.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τις προτάσεις της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ύστερα και από τη νεότερη ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας, θα τις μελετήσει προσεκτικά η Αγία και Ιερά Σύνοδος και θα εκφράσει την θέση της καταλλήλως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων