02/11/2018 02/11/2018 Ιδιαίτερα γόνιμη συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Mehmet Nuri Ersoy, είχε σήμερα το απόγευμα (2-11-2018), στην Πόλη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Για περισσότερη από μία ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, το οποίο χρήζει άμεσων αναστηλωτικών και σωστικών έργων, για την πορεία των ανακαινιστικών εργασιών στο...
02 Νοεμβρίου, 2018 - 21:38

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας

Διαδώστε:
Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Υπουργό Πολιτισμού της Τουρκίας

Ιδιαίτερα γόνιμη συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Mehmet Nuri Ersoy, είχε σήμερα το απόγευμα (2-11-2018), στην Πόλη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Για περισσότερη από μία ώρα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, το οποίο χρήζει άμεσων αναστηλωτικών και σωστικών έργων, για την πορεία των ανακαινιστικών εργασιών στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά και την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας τον ερχόμενο Αύγουστο καθώς και για την προστασία των χριστιανικών μνημείων της Μ. Ασίας. Να σημειωθεί ότι στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού υπήχθη πρόσφατα και η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων. Για τον λόγο αυτό ο Παναγιώτατος έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα των εκλογών στα ιδρύματα (βακούφια) της Ομογένειας.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στη συνάντηση παρέστησαν ο Γεν. Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων Adnan Ertem και ο δραστήριος ομογενής Λάκης Βίγκας, ο οποίος διετέλεσε για πολλά χρόνια πρώτος εκπρόσωπος των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων στη ΓΔΒ. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, συνεργάτες του Υπουργού ενώ εκ μέρους του Πατριαρχείου, ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου π. Ιωακείμ και ο Δρ. Απόστολος Πορίδης.
Να αναφερθεί, τέλος, ότι με την ευκαιρία της συναντήσεως δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστούν στον κ. Υπουργό τα σχέδια ανακαινίσεως της Αστικής Σχολής Γαλατά, η οποία θα μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο.
Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την επίσκεψη και την συνεργασία, για την οποία έκανε αναφορά και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.


Πηγή:fanarion.blogspot.com

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων