13/01/2019 14/01/2019 Το νομοσχέδιο έχει βάλει φωτιά στους κόλπους της Εκκλησίας. Σε όλες τις συναντήσεις που έχουν ως τώρα πραγματοποιηθεί, συζητείται το περιβόητο νομοσχέδιο που ενώ είναι έτοιμο η Εκκλησία δεν το έχει πάρει ακόμη στα χέρια της. Οι τόνοι ναι μεν είναι χαμηλοί στις συναντήσεις  των δυο πλευρών, αλλά φαίνεται, ότι τελικά η τακτική αυτή δεν...
13 Ιανουαρίου, 2019 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2019 - 12:36

Πρόσωπα κλειδιά στην Αθήνα στέλνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα φλέγοντα θέματα

Διαδώστε:
Πρόσωπα κλειδιά στην Αθήνα στέλνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα φλέγοντα θέματα

Το νομοσχέδιο έχει βάλει φωτιά στους κόλπους της Εκκλησίας.

Σε όλες τις συναντήσεις που έχουν ως τώρα πραγματοποιηθεί, συζητείται το περιβόητο νομοσχέδιο που ενώ είναι έτοιμο η Εκκλησία δεν το έχει πάρει ακόμη στα χέρια της.

Οι τόνοι ναι μεν είναι χαμηλοί στις συναντήσεις  των δυο πλευρών, αλλά φαίνεται, ότι τελικά η τακτική αυτή δεν αποδίδει.

Το θέμα των σχέσων Εκκλησίας Κράτους απασχολεί έντονα το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο ως τώρα δεν έχει λάβει την ενημέρωση που ταιριάζει στο ύψος των περιστάσεων.

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΊΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου πρόκειται να μεταβεί στην Αθήνα για να έχει συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και, ενδεχομένως, με υπηρεσιακούς παράγοντες, επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου, η οποία συνήλθε στο Σεπτό Κέντρο από τις 9 έως τις 11 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η κίνηση αυτή του Φαναρίου αναμένεται να σοβαρέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα και να αναγκάσει τις δυο πλευρές να αποφανθούν σύντομα για το τι τελικά λέει αυτό το νομοσχέδιο και πότε επιτέλους θα δοθεί όπως έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση.

ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ο Μητρ Γαλλίας Εμμανουήλ ασχολείται κυρίως με τα θέματα βαριάς εξωτερικής πολιτικής του Πατριαρχείου, έφερε πρόσφατα εις πέρας και την αποστολή της Ενωτικής Συνόδου για την εξέλιξη της χορήγησης τόμου στην εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο Μητρ Κισάμου Αμφιλόχιος ,εκ μέρους των ιεραρχών της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, ήπιων τόνων, αλλά ήσυχη δύναμη και γνώστης των θεμάτων σχέσεων Εκκλησίας Κράτους.

Ο Μητρ Πριγκιποννήσων Δημήτριος γνώστης  των θεμάτων «Νέων Χωρών».

Ο Μητρ Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου στην Αθήνα.

Ακολουθεί σχετικό Ανακοινωθέν της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου:

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ἀνακοινοῦται διά τοῦ παρόντος, ὅτι κατά τήν τελευταίαν συνεδρίαν τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἀπεφασίσθη ὅπως Ἀντιπροσωπεία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου μεταβῇ εἰς Ἀθήνας διά νά ἔχῃ συνομιλίας μετά τοῦ Ἐξοχωτάτου Πρωθυπουργοῦ κ. Ἀλεξίου Τσίπρα καί τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερωνύμου, ὡς, ἐνδεχομένως, καί ὑπηρεσιακῶν παραγόντων, ἐπί θεμάτων κοινοῦ ἐνδιαφέροντος.

Ἡ Ἀντιπροσωπεία θά τελῇ ὑπό τήν ἡγεσίαν τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, μέλη δέ αὐτῆς θά εἶναι οἱ Σεβ. Μητροπολῖται, Γαλλίας κ. Ἐμμανουήλ, Κισάμου καί Σελίνου κ. Ἀμφιλόχιος, ἐκ μέρους τῶν Ἐπαρχιῶν Κρήτης καί Δωδεκανήσου, Ἀδριανουπόλεως κ. Ἀμφιλόχιος, Διευθυντής τοῦ ἐν Ἀθήναις Γραφείου Ἐκπροσωπήσεως τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, καί ὁ Πανοσιολ. Ἀρχιμ. κ. Ἰωακείμ, Ἀρχιγραμματεύς τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου.

 

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 13ῃ Ἰανουαρίου 2019

 

Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας

τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων