09/11/2018 09/11/2018 Επίσημη ενημέρωση σχετικά με την συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναμένει το Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Φαναρίου κ. Νίκος Παπαχρήστου, με δηλώσεις του στο Ρ/Σ Παραπολιτικά. Ο κ. Παπαχρήστου επεσήμανε ότι το οικουμενικό Πρακτορείο παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και...
09 Νοεμβρίου, 2018 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2018 - 14:34

Φανάρι: Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση για τη συμφωνία

Διαδώστε:
Φανάρι: Αναμένουμε επίσημη ενημέρωση για τη συμφωνία

Επίσημη ενημέρωση σχετικά με την συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναμένει το Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Φαναρίου κ. Νίκος Παπαχρήστου, με δηλώσεις του στο Ρ/Σ Παραπολιτικά.

Ο κ. Παπαχρήστου επεσήμανε ότι το οικουμενικό Πρακτορείο παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και μόλις ενημερωθεί επισήμως ο Παναγιώτατος θα θέσει το θέμα στην Αγία και ιερά Σύνοδο, η οποία και θα λάβει θέση επί του θέματος: “Υπάρχει πάντοτε επικοινωνία και συνεργασία, και η ελληνική πολιτεία πάντοτε βρίσκεται σε συνεργασία και επικοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τα θέματα που το αφορούν και αυτή η συνεργασία και η επικοινωνία είμαστε βέβαιοι ότι  θα συνεχιστεί” υποστήριξε.

Ερωτηθείς αν έχει προγραμματιστεί η ενημέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη από την ελληνική πολιτεία ή την ελληνική εκκλησία ο κ. Παπαχρήστου σχολίασε ότι επί του παρόντος δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Αναφερόμενος στο θέμα της ουκρανικής αυτοκεφαλίας είπε ότι είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη: “Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανταποκρίθηκε στο αίτημα που υποβλήθηκε από την Ουκρανία για να χορηγηθεί το καθεστώς αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία” σχολίασε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων