19/11/2018 20/11/2018 Αρχίζουν προσεχώς τα έργα αναστήλωσης του ιστορικού ναού Παναγίας της Παραμυθίας. Τα σχέδια για την αναστήλωση του ιστορικού Ναού της Παναγίας Παραμυθίας, γνωστή κι ως Βλαχσαράι, έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η Κοινότητα Παναγίας Παραμυθίας Βλαχσαράι. Αναλυτικότερα ανακοινώνεται, “Καθηκόντως πληροφορούµε την Οµογένειά µας ότι τα σχέδια για την...
19 Νοεμβρίου, 2018 - 19:37
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2018 - 8:52

Νέα πνοή στην Παναγία την Παραμυθία στο Βλαχσαράι

Διαδώστε:
Νέα πνοή στην Παναγία την Παραμυθία στο Βλαχσαράι

Αρχίζουν προσεχώς τα έργα αναστήλωσης του ιστορικού ναού Παναγίας της Παραμυθίας. Τα σχέδια για την αναστήλωση του ιστορικού Ναού της Παναγίας Παραμυθίας, γνωστή κι ως Βλαχσαράι, έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η Κοινότητα Παναγίας Παραμυθίας Βλαχσαράι.

Αναλυτικότερα ανακοινώνεται, “Καθηκόντως πληροφορούµε την Οµογένειά µας ότι τα σχέδια για την αναστήλωση του ιστορικού Ναού της Παναγίας Παραμυθίας, γνωστή κι ως Βλαχσαράι, έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες. Επίσης, βρισκόµαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουµε ότι εξελίσσεται θετικά η διαδικασία µελέτης και αξιολόγησης των πέντε ανεξάρτητων οικηµάτων-κελίων, που βρίσκονται στον αυλόγυρο. Η εντόπιση φωτογραφικών στοιχείων και άλλων ιστορικών εγγράφων, καθώς και η υπό την επίβλεψη του Αρχαιολογικού Μουσείου Κωνσταντινουπόλεως ανακάλυψη των θεµελίων καθυστέρησαν την τεκμηρίωση και αποτύπωση των διεκδικούµενων χώρων. Όπως είναι γνωστό, ο Ναός µας είναι η ιστορική συνέχεια του προγενέστερου Πατριαρχικού Ναού, όταν το Βλαχσαράι ήταν έδρα του Οικουµενικού Πατριαρχείου (1586-1597). Στον Ναό αυτό επίσης ανακηρύχθηκε το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ρωσίας το 1589. Ευελπιστούµε ότι εντός του προσεχούς έτους θα αρχίσουν τα έργα αναστήλωσης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού και των πέριξ κτηρίων”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων