02/11/2018 02/11/2018 Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, συμμετείχε με άλλους διακεκριμένους θρησκευτικούς ηγέτες στις 31 Οκτωβρίου 2018, σε εκδήλωση μνήμης και αλληλεγγύης για τα θύματα της τρομοκρατικής και ρατσιστικής επιθέσεως στη συναγωγή “Δέντρο της Ζωής” του Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας. Η διαθρησκειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη συναγωγή Park East της Νέας Υόρκης και είχε τίτλο “United Against Hate,”...
02 Νοεμβρίου, 2018 - 12:21

“Ενωμένοι κατά του Μίσους”

Διαδώστε:
“Ενωμένοι κατά του Μίσους”

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, συμμετείχε με άλλους διακεκριμένους θρησκευτικούς ηγέτες στις 31 Οκτωβρίου 2018, σε εκδήλωση μνήμης και αλληλεγγύης για τα θύματα της τρομοκρατικής και ρατσιστικής επιθέσεως στη συναγωγή “Δέντρο της Ζωής” του Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας. Η διαθρησκειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη συναγωγή Park East της Νέας Υόρκης και είχε τίτλο “United Against Hate,” δηλ. «Ενωμένοι κατά του μίσους».

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, μιλώντας στην εκδήλωση σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν κατάλληλα λόγια για να εκφράσουν την οδύνη μου και την οδύνη της Ελληνορθοδόξου Κοινότητος στις Ηνωμένες Πολιτείες» και στη συνέχεια επανέλαβε την κατηγορηματική καταδίκη για πράξεις μίσους, κακού και βίας, όπως εκφράστηκε στη γραπτή ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την προσωπική σχέση του με τη συναγωγή «Tree of Life» στο Πίτσμπουργκ το 1965 και πρόσθεσε ότι οι ακατονόμαστες αυτές πράξεις βίας στο Πίτσμπουργκ επανέφεραν στη μνήμη του πολύ πικρές αναμνήσεις από το καλοκαίρι του 1944, όταν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Θεσσαλονίκης, σχεδόν εξήντα χιλιάδες Εβραίοι, φίλοι, συμμαθητές και γείτονές του φορτώθηκαν δια της βίας σε αμαξοστοιχίες για ένα φοβερό ταξίδι που κατέληξε στα κρεματόρια του Άουσβιτς.

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, κατά την ιδιαίτερη συνάντησή του με τον Ραβίνο Schneier, μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια και τα πολύ ειλικρινή αισθήματα συμπαθείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος, είπε, είναι όντως απόστολος συμφιλίωσης και ειρήνης παγκοσμίως, και ο οποίος είχε επισκεφθεί την συναγωγή Park East κατά την επίσκεψή του στις Η.Π.Α το 2009.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εξάλλου πολλοί άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες, βουλευτές και εκπρόσωποι του πολιτικού και διπλωματικού κόσμου, της αστυνομίας και της κοινωνίας της Νέας Υόρκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων