12/12/2018 12/12/2018 Του Δοξάκη Δ. Κομήτη/ Βιρτζίνια ΗΠΑ Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Βιρτζίνια υποδέχτηκε, σύμφωνα με τις τοπικές συνήθειες, τη μικρή (αβάπτιστη ακόμη) Δέσποινα για τον σαραντισμό της. Ο σαραντισμός γίνεται αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας. Ο ιερέας υποδέχεται τους γονείς και το παιδί στην είσοδο του ναού και αφού διαβάσει την ευχή το...
12 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:35

Η Ευχή του σαραντισμού στη Βιρτζίνια

Διαδώστε:
Η Ευχή του σαραντισμού στη Βιρτζίνια

Του Δοξάκη Δ. Κομήτη/ Βιρτζίνια ΗΠΑ

Η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Βιρτζίνια υποδέχτηκε, σύμφωνα με τις τοπικές συνήθειες, τη μικρή (αβάπτιστη ακόμη) Δέσποινα για τον σαραντισμό της.

Ο σαραντισμός γίνεται αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας. Ο ιερέας υποδέχεται τους γονείς και το παιδί στην είσοδο του ναού και αφού διαβάσει την ευχή το οδηγεί εντός, μέχρι και το ιερό βήμα, ανεξαρτήτως αν είναι αγόρι ή κορίτσι.

Στη συνέχεια αφού το ασπασθεί το παραδίδει στη μητέρα του. Στο σημείο αυτό οι πιστοί, όρθιοι, υποδέχονται το νέο μέλος της κοινότητας (ενορίας) με ευχές και χειροκροτήματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων