11/01/2019 11/01/2019 Ο διευθυντής του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου (National Hellenic Museum) στο Σικάγο, Τζον Κάλαμος (John Calamos) σε χαιρετισμό του προς τα μέλη και τους υποστηρικτές του Μουσείου, τους εύχεται Καλή Χρονιά και αναφέρεται στην κοπή της βασιλόπιτας που έγινε το περασμένο Σάββατο και ευχαριστεί τον Μητροπολίτη Σικάγου, κ. Ναθαναήλ για το σημαντικό του έργο κυρίως σε...
11 Ιανουαρίου, 2019 - 11:21

Ο Μητρ. Σικάγου στηρίζει την Ελληνική Γλώσσα

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Σικάγου στηρίζει την Ελληνική Γλώσσα

Ο διευθυντής του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου (National Hellenic Museum) στο Σικάγο, Τζον Κάλαμος (John Calamos) σε χαιρετισμό του προς τα μέλη και τους υποστηρικτές του Μουσείου, τους εύχεται Καλή Χρονιά και αναφέρεται στην κοπή της βασιλόπιτας που έγινε το περασμένο Σάββατο και ευχαριστεί τον Μητροπολίτη Σικάγου, κ. Ναθαναήλ για το σημαντικό του έργο κυρίως σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Οπως αναφέρει στο χαιρετισμό του ο κ. Κάλαμος:

«Αγαπητοί φίλοι και υποστηρικτές του ΝΗΜ, Ευτυχές το Νέο Ετος.

Πιθανώς να έχετε ήδη κόψει τη βασιλόπιτα με τους συγγενείς σας ή στις κοινότητες της Εκκλησίας ή ίσως να ήσασταν μαζί μας στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο (National Hellenic Museum -NHM) το περασμένο Σάββατο όταν κόψαμε τη πίτα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ. Μας τίμησε η παρουσία του και εγώ συγκινήθηκα από το μήνυμά του στα τόσα παιδιά που ήταν παρόντα.

Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ μίλησε στους μαθητές του προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας, στα παιδιά της κοινότητάς μας και τις οικογένειές τους για τη σπουδαιότητα της κληρονομιάς και της ιστορίας. Ο σεβασμιότατος ανέφερε στα παιδιά ότι δεν είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους παππούδες του. Κι όμως, έχει την εντύπωση ότι τους ήξερε εξαιτίας των ιστοριών που πέρασαν σε αυτόν από την οικογένειά του.
Ο Μητροπολίτης συνέδεσε την εμπειρία του με το έργο του Μουσείου που το παρομοίασε ως ‘ιερό ινστιτούτο’ που συλλέγει και προστατεύει αυτές τις ιστορίες για να εξασφαλίσει ότι μεταδίδονται στα παιδιά. Αυτό ήταν ένα θαυμάσιο πρόγραμμα. Η σύζυγός μου η Μέι και εγώ, μαζί με τον Πέτρο και την Εθελ Παρθένη και τον Ντίνο Αρμυρό, πραγματικά απολαύσαμε.

Η δέσμευση του Σεβασμιότατου για τα παιδιά της Αρχιεπισκοπής μας είναι προφανής. Είμαι πρόθυμος να δω τις πρωτοβουλίες του να υλοποιούνται το 2019. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τον Σεβασμιότατο και δεν μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα σχόλιά του σχετικά με το έργο του Μουσείου.

Το Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας έχει απογειωθεί στις συμμετοχές. Κάθε Σάββατο το Μουσείο είναι γεμάτο με παιδιά που μαθαίνουν όχι μόνο την ελληνική γλώσσα αλλά και τον χορό, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Το πρόγραμμα διδάσκει επίσης τους ενήλικες από μια ποικιλία πολιτιστικών που έχουν υπόβαθρο την όμορφη γλώσσα, δημιουργώντας μια υπέροχη παρέα που εκτείνεται πέρα από τα τείχη του Μουσείου.
Οι επισκέψεις στο Μουσείο που έγιναν πραγματικότητα από το Ελληνικό Ιδρυμα (Hellenic Foundation) ξεπέρασαν τις 21.000 πέρυσι για μία εμπειρία μάθησης που διαρκεί μία ζωή.

Οι ερανικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των ‘the Trial of Megacles’, γκαλά, έναρξη γκολφ και Κουζίνα, αποκάλυψαν σε χιλιάδες το έργο που επιτελεί το ΝΗΜ και να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε και να προσθέτουμε στη συλλογή Προφορικής Κληρονομιάς, της μεγαλύτερης πλέον στον Κόσμο. Στην πραγματικότητα, το NHM διαθέτει τώρα τη μεγαλύτερη συλλογή ελληνοαμερικανικών χειροτεχνημάτων και διατήρησης προφορικών ιστοριών.

Είμαι περήφανος για τη δουλειά του ΝΗΜ και προσβλέπω να μοιραστώ περισσότερες εμπειρίες μαζί σας και φέτος. Είμαστε δεσμευμένοι στις συνεργασίες μας με ανθρώπους και οργανισμούς που στηρίζουν την ελληνική κληρονομία και προσβλέπουμε στη συνεχή επιτυχία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναθαναήλ.

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων