27/11/2018 27/11/2018 Όπως ανέφερε σε χθεσινό του δημοσίευμα (Δευτέρα 26/11/2018) το Διεθνές Πρακτορείο  Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία, μεγάλο βάρος στις πλάτες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής είναι η ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου. Αυτό ήταν και το θέμα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες στην Αμερική ανάμεσα στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο και το αρχιεπισκοπικό συμβούλιο το...
27 Νοεμβρίου, 2018 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2018 - 8:12

Η τηλεδιάσκεψη του Αρχιεπ. Αμερικής

Διαδώστε:
Η τηλεδιάσκεψη του Αρχιεπ. Αμερικής

Όπως ανέφερε σε χθεσινό του δημοσίευμα (Δευτέρα 26/11/2018) το Διεθνές Πρακτορείο  Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία, μεγάλο βάρος στις πλάτες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής είναι η ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Αυτό ήταν και το θέμα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ώρες στην Αμερική ανάμεσα στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο και το αρχιεπισκοπικό συμβούλιο το οποίο συγκάλεσε ο ίδιος.

Η ολοκλήρωση του Ναού, η οποία σταμάτησε πριν από έναν περίπου χρόνο  έχει γίνει βραχνάς στην ομογένεια, πόσο μάλλον στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος έχει πάρει στους ώμους του το κόστος αλλά και την αναζήτηση χρημάτων τα οποία όπως είπε ο ίδιος στην τηλεδιάσκεψη φθάνουν τα 38 με 40 εκατομμύρια.

Στην πολυσυζητημένη τηλεδιάσκεψη ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι οι Αρχές της Νέας Υόρκης και προσωπικά ο ίδιος ο κυβερνήτης με επιστολή τους εξέφρασαν στον ίδιο τις ανησυχίες τους και ρώτησαν τι ακριβώς συμβαίνει με το κτίσμα του Αγίου Νικολάου. Αν και ο ίδιος απάντησε καθησυχαστικά στις αρχές, όπως ανέφερε στην διάσκεψη, δεν παύει να αγωνιά για την ανοικοδόμηση.

“Πρέπει να βρεθούν αυτά τα 38 με 40 εκατομμύρια δολάρια για να προχωρήσει το έργο” είπε ο Αρχιεπίσκοπος και περιέγραψε τα κόστη του Ιερού Ναού. Στη συνέχεια τόνισε ότι θα ζητήσει την βοήθεια ανθρώπων που αγαπούν την Αρχιεπισκοπή και θέλουν να δουν τον ιατορικό αυτό Ναό να ολοκληρώνεται.

Ως τώρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία, τα χρήματα για τα ως τώρα έργα στο Ναό τα έχει δώσει η ελληνική ομογένεια και συνεχίζει να στηρίζει το έργο το οποίο θέλει να δει ολοκληρωμένο.

Οι πρόσφατες καταγγελίες για αφαίρεση των χρημάτων από τα ταμεία του Ναού σύμφωνα πάντα με πληροφορίες φάινεται να ευσταθούν αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι ο Αρχιεπίσκοπος χρησιμοποίησε τα χρήματα για δική του χρήση. Οι πηγές μας κάνουν λόγο για υπερβολική εκτίμηση των εργασιών από τον ίδιο τον αρχιτέκτονα και απαίτηση μεγάλων ποσών για την κάθε εργασία που ζητάει η Αρχιεπισκοπή.

“ Ο Αρχιεπίσκοπος ζητάει σευνέχεια αλλαγές στον αρχιτέκτονας κι εκείνος ζητάει υπέργογκα ποσά” λένε πηγές στο Διεθνές Πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων Ορθοδοξία. Ο Αρχιεπίσκοπος είναι τόσο ήπιων τόνων και αυτό δεν βοηθάει στις διαπραγματεύσεις λένε οι ίδιες πηγές.

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ήταν οι Μητροπολίτες Μέλη της Επαρχιακής Συνόδου:

Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, πρόεδρος και έχων την ποιμαντική επιστασία της Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νέας Υόρκης. Βοστώνης κ. Μεθόδιος, Ντένβερ κ. Ησαΐας, Ατλάντας κ. Αλέξιος, Ντιτρόιτ κ. Νικόλαος, Πίτσμπουργκ κ. Σάββας, Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος, Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος και Σικάγου κ. Ναθαναήλ

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου απαρτιζόταν από τους: Γεώργιος Τσαντίκος αντιπρόεδρος, Ελένη Αλλεν ταμίας, Κάθριν Μπουφίδη-Γουώλς γραμματέας και νομική σύμβουλος, Λάζαρος Κύρκος πρόεδρος της Επιτροπής των Οικονομικών, Κωνσταντίνος Κάρας πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, Μαρία Στεφανή πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής, Γεώργιος Μπεχράκης, Λούης Ρουσσάλης, και Θεοφάνης Οικονομίδης, Επίσκοπος Φασιανής Αντώνιος Πρωτοσύγκελος, π. Σωτήριος Μπαρούντι διευθυντής των Οικονομικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων