26/11/2018 26/11/2018   Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) και 15.00 (ώρα Νέας Υόρκης) ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ Δημήτριος θα συνομιλεί με όλο το αρχιεπισκοπικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης. Την έκτακτη αυτή συνδιάσκεψη πραγματοποιεί, στον απόηχο της συνάντησης που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στη Γενεύη. Ηδη ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης...
26 Νοεμβρίου, 2018 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2018 - 21:02

Τα αγκάθια της τηλεδιάσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Διαδώστε:
Τα αγκάθια της τηλεδιάσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

 

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) και 15.00 (ώρα Νέας Υόρκης) ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ Δημήτριος θα συνομιλεί με όλο το αρχιεπισκοπικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης.
Την έκτακτη αυτή συνδιάσκεψη πραγματοποιεί, στον απόηχο της συνάντησης που είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στη Γενεύη.
Ηδη ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έχει καλέσει δις φέτος (και μια φορά πέρυσι τον Οκτώβριο) τον κ. Δημήτριο να υποβάλει την παραίτησή του, ωστόσο ο 90χρονος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αρνήθηκε.
Το βαρύ κλίμα για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής έχει ήδη διαμορφώσει γνώμες αλλά κυρίως έχει βάλει σε σκέψεις τον Οικουμενικό Πατριάρχη που καλείται γι άλλη μια φορά να πάρει αποφάσεις για ένα εξίσου σοβαρό θέμα, την ώρα που που έχει μπροστά του, το θέμα της αυτοκεφαλείας της Ουκρανίας.
H γενική εικόνα δείχνει ότι δρομολογούνται αλλαγές στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στο μεταξύ, μέσα ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο αναμεταδίδουν πιθανές εκτιμήσεις, σενάρια, αλλά και καθαρές υποθέσεις επί της ως άνω αναφερομένης εξέλιξης.
Την ίδια ώρα η ελληνική ομογένεια σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Διεθνούς Πρακτορείου Ειδήσεων Ορθοδοξία, παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις θεωρώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, πρόσωπο ήπιων τόνων με αποτέλεσμα να έχει φορτωθεί το μεγάλο φορτίο των οικονομικών σκανδάλων χωρίς ο ίδιος να έχει ουσαιστικά ανάμειξη σε αυτά.
Πάντως όπως είπαν οι ίδιες πηγές στο Ορθοδοξία, το μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες του Αρχιεπισκόπου έπεσε από τις υποχρεώσεις για την ανακατασκευή του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, έργο που ολοκληρώνεται αλλά ακόμη συνεχίζει να κοστίζει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων