09/01/2019 09/01/2019 Τα Θεοφάνεια, μετά τη Θεία Λειτουργία, μέλη της κοινότητας του Καθεδρικού ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μπρούκλιν συγκεντρώθηκαν στο Battery Park για τον ετήσιο Καθαγιασμό των Υδάτων. Όπως γράφει ο Εθνικός Κήρυξ , πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε για τον Καθεδρικό το 2002 από τον π. Τζον Ρώμα (father John Romas), ο...
09 Ιανουαρίου, 2019 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2019 - 9:25

Τα Θεοφάνεια της κοινότητας Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Μπρούκλιν

Διαδώστε:
Τα Θεοφάνεια της κοινότητας Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Μπρούκλιν

Τα Θεοφάνεια, μετά τη Θεία Λειτουργία, μέλη της κοινότητας του Καθεδρικού ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μπρούκλιν συγκεντρώθηκαν στο Battery Park για τον ετήσιο Καθαγιασμό των Υδάτων.

Όπως γράφει ο Εθνικός Κήρυξ , πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε για τον Καθεδρικό το 2002 από τον π. Τζον Ρώμα (father John Romas), ο οποίος πάντα τελούσε την ειδική αυτή λειτουργία στον Αγιο Νικόλαο στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο.

Από τότε που καταστράφηκε ο Αγιος Νικόλαος, τα μέλη της ενορίας δίνουν το «παρών» στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μέχρι να εγκαινιαστεί ο νέος ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Και φέτος η Πυροσβεστική της Νέας Υόρκης (New York Fire Department) αποτέλεσε μέρος της τελετής, καθώς η μονάδα «Marine 6» ήταν παρούσα για να διασφαλίσει την ασφάλεια όσων βούτηξαν για τον σταυρό.

Ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης (father Evagoras Constantinides) του Καθεδρικού, με τους δύτες και τις οικογένειές τους τέλεσαν την λειτουργία από το σκάφος της «Marine 6».Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση στον «Ε.Κ.».

Μετά τον Καθαγιασμό των Υδάτων, ο σταυρός έπεσε στα νερά του ποταμού Hudson και βούτηξαν για να τον ανασύρουν τα αδέρφια Αρης και Βασίλης Παλουμπής (Ari & Vasili Paloumbis). Τυπικά νικητής ήταν ο Βασίλης, ο οποίος έλαβε και ένα ειδικό δώρο από τον π. Ευαγόρα εκ μέρους της κοινότητας.

Επίσης, η κοινότητα απευθύνει ειδικές ευχαριστίες στα μέλη της «Marine 6» καθώς και στον Δρα Νικόλα Αλεξάνδρου (Dr. Nicholas Alexandrou), ο οποίος συντονίζει την ειδική αυτή τελετή κάθε χρόνο, καθώς και σε όλα τα μέλη της που έδωσαν το «παρών» στο Battery Park για το γεγονός αυτό.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων