Αρχιεπισκοπή Αμερικής
09 Ιανουαρίου, 2019

Τα Θεοφάνεια της κοινότητας Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Μπρούκλιν

Διαδώστε:

Τα Θεοφάνεια, μετά τη Θεία Λειτουργία, μέλη της κοινότητας του Καθεδρικού ιερού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μπρούκλιν συγκεντρώθηκαν στο Battery Park για τον ετήσιο Καθαγιασμό των Υδάτων.

Όπως γράφει ο Εθνικός Κήρυξ , πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε για τον Καθεδρικό το 2002 από τον π. Τζον Ρώμα (father John Romas), ο οποίος πάντα τελούσε την ειδική αυτή λειτουργία στον Αγιο Νικόλαο στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο.

Από τότε που καταστράφηκε ο Αγιος Νικόλαος, τα μέλη της ενορίας δίνουν το «παρών» στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μέχρι να εγκαινιαστεί ο νέος ναός του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Και φέτος η Πυροσβεστική της Νέας Υόρκης (New York Fire Department) αποτέλεσε μέρος της τελετής, καθώς η μονάδα «Marine 6» ήταν παρούσα για να διασφαλίσει την ασφάλεια όσων βούτηξαν για τον σταυρό.

Ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης (father Evagoras Constantinides) του Καθεδρικού, με τους δύτες και τις οικογένειές τους τέλεσαν την λειτουργία από το σκάφος της «Marine 6».Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση στον «Ε.Κ.».

Μετά τον Καθαγιασμό των Υδάτων, ο σταυρός έπεσε στα νερά του ποταμού Hudson και βούτηξαν για να τον ανασύρουν τα αδέρφια Αρης και Βασίλης Παλουμπής (Ari & Vasili Paloumbis). Τυπικά νικητής ήταν ο Βασίλης, ο οποίος έλαβε και ένα ειδικό δώρο από τον π. Ευαγόρα εκ μέρους της κοινότητας.

Επίσης, η κοινότητα απευθύνει ειδικές ευχαριστίες στα μέλη της «Marine 6» καθώς και στον Δρα Νικόλα Αλεξάνδρου (Dr. Nicholas Alexandrou), ο οποίος συντονίζει την ειδική αυτή τελετή κάθε χρόνο, καθώς και σε όλα τα μέλη της που έδωσαν το «παρών» στο Battery Park για το γεγονός αυτό.

 

Διαδώστε: