20/06/2021 20/06/2021 Την έναρξη της εκστρατείας από άκρο σε άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τη συγκέντρωση εισφορών και δωρεών από όλους τους πιστούς, από κάθε ενορία και από κάθε οικογένεια, προκειμένου να ενισχυθεί το Ταμείο Συνταξιοδότησης και Περίθαλψης των κληρικών, αλλά και των λαϊκών υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και των Μητροπόλεών της, κήρυξε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα...
20 Ιουνίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2021 - 23:04

Εκστρατεία για το Ταμείο Συνταξιοδότησης και Περίθαλψης των κληρικών

Διαδώστε:
Εκστρατεία για το Ταμείο Συνταξιοδότησης και Περίθαλψης των κληρικών

Την έναρξη της εκστρατείας από άκρο σε άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τη συγκέντρωση εισφορών και δωρεών από όλους τους πιστούς, από κάθε ενορία και από κάθε οικογένεια, προκειμένου να ενισχυθεί το Ταμείο Συνταξιοδότησης και Περίθαλψης των κληρικών, αλλά και των λαϊκών υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και των Μητροπόλεών της, κήρυξε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με εγκύκλιό του.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλεί όλους τους πιστούς να τιμήσουν τους πατέρες κληρικούς και να κάνουν ο καθένας, ανάλογα με τις δυνατότητές του, τη διαφορά και κάθε ημέρα την Ημέρα του Πατέρα με τη γενναιοδωρία τους.

Το όλο θέμα είχε μάλιστα συζητηθεί στην τακτική συνεδρίαση της Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η οποία διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης πριν από μερικές ημέρες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε και η πρόοδος του «Καταπιστεύματος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» που συνεστήθη πρόσφατα για την ενίσχυση της Μητέρας Εκκλησίας και το οποίο έχει ήδη συγκεντρώσει δωρεές άνω των 10 εκατ. δολαρίων. Μάλιστα, η Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι όλες οι Μητροπόλεις και φυσικά η άμεση αρχιεπισκοπική περιφέρεια θα αποτελέσουν ιδρυτικά μέλη αυτού του Καταπιστεύματος. Επιπρόσθετα, η Επαρχιακή Σύνοδος ενημερώθηκε ότι το «Ίδρυμα Νικόλας και ‘Αννα Μπούρας» θα προσφέρει δωρεά στο Καταπίστευμα ύψους ενός εκατ. δολαρίων, η οποία θα είναι ισόποση της συνολικής δωρεάς των Μητροπόλεων.

Τέλος, η Επαρχιακή Σύνοδος έλαβε αναφορά από τον πρόεδρο της Ηγεσίας των 100 και της Επιτροπής για τους εορτασμούς της επετείου των 100 ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Αργύρη Βασιλείου, σχετικά με τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις και προετοιμασίες που πραγματοποιούνται για τον άρτιο σχεδιασμό και συντονισμό των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η Επαρχιακή Σύνοδος θα συνέλθει εκ νέου τον προσεχή Σεπτέμβριο με φυσική παρουσία των μελών της στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, στη Βοστώνη, και οι αρχιερείς θα συνεορτάσουν την πανήγυρη της Σχολής ανήμερα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού που συμπίπτει με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων