02/03/2021 02/03/2021 Σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης συγκάλεσε την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η προετοιμασία για την Επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σχετικά με το θέμα αυτό: 1) Παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ειδική Ιερά Ακολουθία για την Επέτειο...
02 Μαρτίου, 2021 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2021 - 9:08

Αμερική: Ιερά Ακολουθία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Διαδώστε:
Αμερική: Ιερά Ακολουθία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης συγκάλεσε την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η προετοιμασία για την Επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σχετικά με το θέμα αυτό:
1) Παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε ειδική Ιερά Ακολουθία για την Επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου. Η Ιερά Ακολουθία, σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, είναι διαθέσιμη προς χρήση στις Ιερές Μητροπόλεις και τις Ενορίες.
2) Αποφασίστηκε η έκδοση Αρχιεπισκοπικής και Συνοδικής εγκυκλίου για την ιστορική αυτή επέτειο για το Ελληνικό Έθνος και για όλους τους Ελληνοαμερικανούς.
3) Αντηλλάγησαν ευχές για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες πνευματική καρποφορία και εγρήγορση κατά την ευλογημένη προσκυνηματική πορεία προς το Άγιον Πάσχα.
Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων