08/08/2022 08/08/2022 Να μην παραλείπουν ποτέ στις προσευχές τους να αναφέρονται στον “άρτον ημών τον επιούσιων” κάλεσε τους πιστούς από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Άιλαντ Πάρκ της Νεάς Υόρκης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.  Ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε πριν μια εβδομάδα πριν την πανήγυρη του ναού και όπως εξήγησε στο ποίμνιο δεν θα μπορέσει φέτος...
08 Αυγούστου, 2022 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2022 - 9:21

Αμερικής: Να μην ξεχνούμε ποτέ στην προσευχή τον άρτο τον επιούσιο

Διαδώστε:
Αμερικής: Να μην ξεχνούμε ποτέ στην προσευχή τον άρτο τον επιούσιο

Να μην παραλείπουν ποτέ στις προσευχές τους να αναφέρονται στον “άρτον ημών τον επιούσιων” κάλεσε τους πιστούς από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Άιλαντ Πάρκ της Νεάς Υόρκης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. 

Ο Σεβασμιώτατος βρέθηκε πριν μια εβδομάδα πριν την πανήγυρη του ναού και όπως εξήγησε στο ποίμνιο δεν θα μπορέσει φέτος να εορτάσει μαζί τους ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου καθώς θα μεταβεί στην καρδιά του Πόνου, την Παναγία Σουμελά, όπου θα τελεστεί Πατριαρχική Θεία Λειτουργία από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της ευαγγελικής περικοπής του θαύματος του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην σύγχρονη κοινωνική κατάσταση και στην αλυσίδα της τροφής και πως αυτή έχει διαταραχθεί μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία η οποία θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους σιτοβολώνες.

Τέλος ζήτησε από τους πιστούς να μην ξεχνούν πότε στις προσευχές τους να ευχαριστούν τον Κύριο για τον άρτο τον επιούσιο, ο οποίος κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας είναι η ίδια η Θεία Κοινωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων