03/06/2022 04/06/2022 Τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, για την αναγνώριση και αδιάλειπτη εκτίμηση προς την ελληνική κληρονομιά σε αυτό το επετειακό έτος για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθώς φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ίδρυση της, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.  Χθες ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος παρέστη στο Gracie Mansion που φιλοξένησε...
03 Ιουνίου, 2022 - 10:19
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2022 - 11:57

Αμερικής σε Άνταμς: Οι Έλληνες αποτελούν μέρος ύπαρξης της Νέας Υόρκης

Διαδώστε:
Αμερικής σε Άνταμς: Οι Έλληνες αποτελούν μέρος ύπαρξης της Νέας Υόρκης

Τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, για την αναγνώριση και αδιάλειπτη εκτίμηση προς την ελληνική κληρονομιά σε αυτό το επετειακό έτος για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθώς φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ίδρυση της, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. 

Χθες ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος παρέστη στο Gracie Mansion που φιλοξένησε ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης με αφορμή την παρέλαση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε, «Όπως γνωρίζετε, οι Έλληνες αποτελούν μέρος ύπαρξης της Νέας Υόρκης για γενιές – από τους πρώτους μετανάστες, που πέρασαν υπό τη σκιά της Κυρίας Ελευθερίας μέσα από τις πύλες του Ellis Island, μέχρι τον σύνδεσμο επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν προσφέρει στη Νέα Υόρκη σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής ζωής. ”

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε επίσης τον κ. Άνταμς για τη φιλοξενία της δεξίωσης δηλώνοντας: «Εκ μέρους της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής θα ήθελα να σας εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες για τη διαρκή εκτίμησή σας για την αναγνώριση της συμβολής των Ελλήνων σε αυτό το επετειακό έτος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας με αφορμή της συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ίδρυση της, ως εξέχουσας Επαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. ”

Η φετινή Παρέλαση περιλαμβάνει την Προεδρική Φρουρά και τους Εύζωνες από την Ελλάδα. Με την παρέλαση θα εορταστεί όχι μόνο η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, αλλά και η 201η Επέτειος της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και τα 100 χρόνια της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής. Μετά την δεξίωση στο Gracie Mansion, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος παρευρέθηκε σε συνάντηση στην Αστόρια όπου οι διοργανωτές της Παρέλασης υποδέχθηκαν επίσημα τους Εύζωνες.

Η παρέλαση της Ελληνικής Ημέρας Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη επαναλαμβάνεται φέτος μετά την ακύρωση του 2020 και 2021 λόγω των περιορισμών από την πανδημία του κορωνοϊού.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πανάγος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων