21/10/2021 21/10/2021 Τιμητική εκδήλωση για τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής κ. Δημήτριο πραγματοποιήθηκε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης, με αφορμή την έκδοση του Αναμνηστικού Τόμου «Ευαγγελιστής, Ποιμένας και Δάσκαλος: Μελέτες προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου» (Festschrift Evangelist, Shepherd and Teacher: Studies in Honor of Archibishop Demetrios of America) από τις Εκδόσεις της Σχολής...
21 Οκτωβρίου, 2021 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2021 - 11:19

Αναμνηστικός τόμος για τον πρώην Αμερικής Δημήτριο

Διαδώστε:
Αναμνηστικός τόμος για τον πρώην Αμερικής Δημήτριο

Τιμητική εκδήλωση για τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής κ. Δημήτριο πραγματοποιήθηκε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο της Θεολογικής Σχολής της Βοστώνης, με αφορμή την έκδοση του Αναμνηστικού Τόμου «Ευαγγελιστής, Ποιμένας και Δάσκαλος: Μελέτες προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου» (Festschrift Evangelist, Shepherd and Teacher: Studies in Honor of Archibishop Demetrios of America) από τις Εκδόσεις της Σχολής Τιμίου Σταυρού «Holy Cross Orthodox Press» (Τίμιος Σταυρός Ορθόδοξος Τύπος).

Ο Σεβασμιώτατος υπηρέτησε ως Διακεκριμένος Καθηγητής Βιβλικών Σπουδών και Χριστιανικών Πηγών στον Τίμιο Σταυρό από το 1983 έως το 1993, εκπαιδεύοντας πολλούς Ελληνορθόδοξους κληρικούς της Αμερικής. Δίδαξε επίσης στο Harvard Divinity School ως Επισκέπτης Καθηγητής της Καινής Διαθήκης. Ο Σεβασμιώτατος είναι πολυγραφότατος συγγραφέας και διεθνώς γνωστός μελετητής της Καινής Διαθήκης.

Το πρόγραμμα άρχισε με το καλωσόρισμα του π. Γεωργίου Παρσενίου, Πρύτανη και Καθηγητή της Καινής Διαθήκης στον Τίμιο Σταυρό, ο οποίος χαρακτήρισε τον Επετειακό Τόμο Festschrift ως αντίδωρο στον Σεβασμιώτατο για όλα τα δώρα που έδωσε στους μαθητές και τους συναδέλφους του. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος απευθύνθηκε τότε στον αγαπημένο του προκάτοχο, λέγοντας «Ελπίζω να νιώσετε την αγάπη, τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων εκείνων των οποίων τα πνευματικά και επιστημονικά ταξίδια έχετε εμπνεύσει», πολλοί από τους οποίους ήταν παρόντες στη γιορτή.

Αποτίοντας φόρο τιμής στον Σεβασμιώτατο, μίλησαν όλοι οι συντελεστές του τόμου Festschrift, καθώς και δύο σημερινά μέλη της σχολής του Τιμίου Σταυρού: ο Αιδ. Δρ. Eugen Pentiuc και ο Δρ Bruce Beck, Επίκουρος Καθηγητής της Καινής Διαθήκης.

Το πρόγραμμα κορυφώθηκε με την παρουσίαση του Festschrift στον Σεβασμιώτατο, ο οποίος εκφράζοντας ευγνωμοσύνη απέδειξε με τον τρόπο του ότι έχει όλες τις ιδιότητες, που οι προηγούμενοι ομιλητές επαίνεσαν τόσο πλούσια και σωστά. Μάλιστα, είπε στο κοινό ότι “πλημμύρισε από αναμνήσεις”, ειδικά από τα χρόνια διδασκαλίας του στον Τίμιο Σταυρό, και ότι ήταν πολύ ευχαριστημένος από το Festschrift, επισημαίνοντας ότι δεκαοκτώ από τους συντελεστές είναι απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού. «Σε αυτό το βιβλίο», είπε, «δοξάζεται ο Θεός, δοξάζεται αυτή η Σχολή, δοξάζεται η Ορθοδοξία».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων