08/12/2021 08/12/2021 Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν την κούραση που έχει επέλθει στους πιστούς από την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και την νέα παραλλαγή Όμικρον η οποία βρίσκεται επί ποδός κάλεσε τους κληρικούς της Νέας Υόρκης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος από τον ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου πραγματοποιήθηκε Ιερατική...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 9:14

Ανησυχία προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον στη Νέα Υόρκη

Διαδώστε:
Ανησυχία προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον στη Νέα Υόρκη

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν την κούραση που έχει επέλθει στους πιστούς από την πανδημία του κορωνοϊού αλλά και την νέα παραλλαγή Όμικρον η οποία βρίσκεται επί ποδός κάλεσε τους κληρικούς της Νέας Υόρκης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος από τον ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος όπου πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη.

“Οι πιστοί μας είναι και κουρασμένοι από την πανδημία. Και τώρα με την παραλλαγή «όμικρον», είναι όσο ποτέ αγχωμένοι. Επομένως, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και προσεκτικοί μαζί τους και να συνεργαστούμε για να κατευνάσουμε τους φόβους τους. Δεν επιθυμούμε να θυσιάσουμε τους εορτασμούς φέτος και προσευχόμαστε με το έλεος του Θεού να μπορέσουμε να τελέσουμε τις ακολουθίες μας στο πλήρες πρόγραμμα. Παρακαλούμε δώστε προσοχή στο περιβάλλον σας και φροντίστε ιδιαίτερα το ποίμνιό σας”, επεσήμανε.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα τριάντα χρόνια Πατριαρχίας και την επίσκεψη στις ΗΠΑ που πραγματοποίησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, αλλά και στο νέο έτος το οποίο έρχεται καθώς αυτό αποτελεί σταθμό για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής η οποία θα συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής και προσφοράς στην Αμερικανική Ήπειρο.

“Του χρόνου, όπως όλοι γνωρίζετε, θα γιορτάσουμε τα εκατό χρόνια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας. Το Κληρικολαϊκό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί εδώ στη Νέα Υόρκη και θα φιλοξενήσουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας από όλη τη χώρα. Προσδοκώ από τον καθένα σας να συνεισφέρετε στην επιτυχία του Συνεδρίου και των εορτασμών της εκατονταετηρίδας μας ως Επισκοπής της Αγίας Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Η ιστορία μας είναι σημαντική…. Και πρέπει να το πούμε στις νεότερες γενιές. Θέλουμε να είναι περήφανοι και ευγνώμονες. Περήφανοι για όσα έφερε στην Αμερική η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία: την Αποστολική Πίστη του Χριστού της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και την ευρηματικότητα του Ελληνικού Λαού. Και ευγνώμων για ό,τι έχει δώσει η Αμερική στην Εκκλησία μας: ελευθερία και ευκαιρίες”, υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων