25/09/2021 25/09/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Στην αγορά συσκευών και λογισμικού που θα υποστηρίξει την εκπαίδευση μαθητών των ΗΠΑ στην Ελληνική γλώσσα προέβη το Τμήμα Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Συγκεκριμένα, αγοράστηκαν και διανεμήθηκαν φορητοί υπολογιστές, προβολείς διαφανειών, διαδραστικοί πίνακες και λογισμικό αξίας άνω των 100.000 δολαρίων στις ενορίες...
25 Σεπτεμβρίου, 2021 - 10:36
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2021 - 15:32

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Στήριξη στην διδασκαλία Ελληνικών

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Στήριξη στην διδασκαλία Ελληνικών
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Στην αγορά συσκευών και λογισμικού που θα υποστηρίξει την εκπαίδευση μαθητών των ΗΠΑ στην Ελληνική γλώσσα προέβη το Τμήμα Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με την στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, αγοράστηκαν και διανεμήθηκαν φορητοί υπολογιστές, προβολείς διαφανειών, διαδραστικοί πίνακες και λογισμικό αξίας άνω των 100.000 δολαρίων στις ενορίες που έδειξαν ενδιαφέρον και κατέθεσαν το σχετικό αίτημα. Επιπλέον, διατέθηκε χρηματοδότηση για την αγορά της βραβευμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας ellinopoula.com.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής, ο Διευθυντής του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας Αναστάσιος Κουλαρμάνης πιστεύει ότι η τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα των γλωσσικών προγραμμάτων της Αρχιεπισκοπής.

 

Ο Διευθυντής του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Αναστάσιος Κουλαρμάνης

 

Δεδομένου ότι η τεχνολογία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παροχή εκπαίδευσης, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας COVID-19, το Τμήμα Ελληνικής Παιδείας ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου προκειμένου να διευκολύνει τα σχολεία να αποκτήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί τους. Επιπλέον, η ανάγκη για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών είναι ύψιστη προτεραιότητα για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως και υβριδικής μάθησης σε πολλές ενορίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων