11/10/2021 11/10/2021 Με μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την επιλογή του να προτείνει τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζορτζ Τζέιμς Τσούνη για την θέση του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι ο υποψήφιος Πρέσβης είναι «ένα διακεκριμένο...
11 Οκτωβρίου, 2021 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2021 - 17:16

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Συγχαρητήρια για την πρόταση Μπάιντεν

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Συγχαρητήρια για την πρόταση Μπάιντεν

Με μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την επιλογή του να προτείνει τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζορτζ Τζέιμς Τσούνη για την θέση του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι ο υποψήφιος Πρέσβης είναι «ένα διακεκριμένο μέλος της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας» και «ένα αγαπημένο μέλος της Εκκλησίας μας».

«Συγχαίρω τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν που πρότεινε τον Τζορτζ Τσούνη για Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ο Τζορτζ Τσούνης είναι ένα διακεκριμένο μέλος της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ένα αγαπημένο μέλος της Εκκλησίας μας και συμπρόεδρος των Εορτασμών της Αρχιεπισκοπής μας για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του 1821», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

 

Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης – Στενοί δεσμοί με την Εκκλησία και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Μετανάστης δεύτερης γενιάς με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία, ο Τζορτζ Τσούνης μεγάλωσε μέσα στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Παρακολουθούσε το ελληνικό σχολείο, συμμετείχε στην ελληνική παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν και ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής. Αυτή τη στενή σχέση με την Εκκλησία και την ελληνοαμερικανική κοινότητα τη διατήρησε καθόλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, καθώς είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Faith and Leadership 100, του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI). Μάλιστα, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος είχε παρασημοφορήσει τον κ. Τσούνη με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου, την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Επιπλέον, ο κ. Τσούνης έχει λάβει το Βραβείο «Justice for Cyprus» της Ομοσπονδίας Κυπριακών Αμερικανικών Οργανισμών που του απονεμήθηκε από τον πρώην Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και το βραβείο Athens-Wishner που απονέμει από κοινού η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC).

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων