21/12/2022 21/12/2022 Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στο τεύχος Δεκέμβριου της μηνιαίας ενημερωτικής έκδοσης του Εθνικού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε στο Χριστουγεννιάτικο δώρο του Εθνικού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, στη Νέα Υόρκη. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Αναφερόμενος στο άνοιγμα του Ιερού Ναού προς όλους το οποίο έγινε στις 5-6 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος...
21 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2022 - 18:53

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Το Χριστουγεννιάτικο δώρο του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Το Χριστουγεννιάτικο δώρο του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στο τεύχος Δεκέμβριου της μηνιαίας ενημερωτικής έκδοσης του Εθνικού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε στο Χριστουγεννιάτικο δώρο του Εθνικού Προσκυνηματικού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, στη Νέα Υόρκη.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Αναφερόμενος στο άνοιγμα του Ιερού Ναού προς όλους το οποίο έγινε στις 5-6 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε “την ευγνωμοσύνη, τον ενθουσιασμό και την αμείωτη χαρά” του.

Το οικοδόμημα αυτό στέκεται ως απόδειξη της πίστης, της επιμονής και της άφατης γενναιοδωρίας των Ελλήνων Ορθοδόξων Πιστών της Αμερικής”, είπε χαρακτηριστικά.

Το Χριστουγεννιάτικο δώρο του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού είναι ότι “έχουμε έναν τέτοιο Εθνικό Προσκυνηματικό Ναό που αποτελεί χώρο προσευχής  – επίσημα και ανεπίσημα – για όλο τον κόσμο. Και αποτελεί έναν τόπο που μαρτυρεί, με τον πιο όμορφο τρόπο, την αλήθεια της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης”.

“Πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, ο Άγιος Νικόλαος ήταν το μικρό καταφύγιο για το Μανχάταν, ένα μέρος όπου μπορούσαμε να αφιερώσουμε χρόνο από την πολυάσχολη μέρα μας, και να ανάψουμε ένα κερί. Μερικές φορές, ήταν αρκετό το να κάνουμε το σταυρό μας καθώς περνούσαμε από την οδό Cedar 155, σε μια “θάλασσα” εμπορίου”, όπως υπογράμμισε.

“Αλλά τώρα, δεδομένων όλων όσων έχουν συμβεί, ο Εθνικός Ναός του Αγίου Νικολάου είναι μέρος της ιστορίας του Έθνους μας και της νέας πραγματικότητας που αντιμετωπίζει ο κόσμος από την 11η Σεπτεμβρίου και έπειτα. Στο Σημείο Μηδέν, είμαστε η ενσάρκωση της Εκκλησίας του Θεού, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και της τοπικής ενορίας. Αποτελούμε μια δήλωση πίστης όπου η αμφιβολία και ο φόβος κυριαρχούσαν στον απόηχο της φρίκης της καθαρής απανθρωπιάς των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου”, όπως επεσήμανε.

“Καθώς οδεύουμε στην εορτή των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, και των Θεοφανίων, ας δοξάσουμε τον Θεό που μας προίκισε να δούμε την αποκατάσταση και μάλιστα την ανάσταση, του πολύτιμου Αγίου Νικολάου μας”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Διαβάστε ακόμη: Τόπος λατρείας, μνήμης και προώθησης των ιδανικών του Ελληνισμού ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων