16/06/2019 16/06/2019 Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Daily News» της Κωνσταντινούπολης αφιέρωσε άρθρο στον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, όπως αναμεταδίδει ο Ομογενειακός ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ (16 Ιουνίου 2019), το οποίο είχε ως τίτλο «Από το Μακροχώριο της Κωνσταντινούπολης κατάγεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος των Ηνωμένων Πολιτειών», λέγοντας, πως, «ο Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νεοχώριο, το οποίο είναι περιφέρεια της...
16 Ιουνίου, 2019 - 22:18
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2019 - 22:23

Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος: “Είχα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια στην Κωνσταντινούπολη”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος: “Είχα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια στην Κωνσταντινούπολη”

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Daily News» της Κωνσταντινούπολης αφιέρωσε άρθρο στον νεοεκλεγέντα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, όπως αναμεταδίδει ο Ομογενειακός ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ (16 Ιουνίου 2019), το οποίο είχε ως τίτλο «Από το Μακροχώριο της Κωνσταντινούπολης κατάγεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος των Ηνωμένων Πολιτειών», λέγοντας, πως, «ο Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νεοχώριο, το οποίο είναι περιφέρεια της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να ηγηθεί της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Αναφέρεται στο άρθρο, πως, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος υπηρετούσε ως επικεφαλής της κλειστής Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, το οποίο είναι νησί στην Κωνσταντινούπολη, και ήταν καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είπε στην «Daily News» πως εκλέχτηκε από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία συγκροτείται από δώδεκα μέλη και η οποία προοδεύεται από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Δήλωσε στην εφημερίδα πως από την Αρχιεπισκοπική του θέση θα μπορούσε να συμβάλει στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα. Είπε πως «η Αρχιεπισκοπή στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει συνεχή ανοικτή γραμμή με τον Λευκό Οίκο. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πολλές φορές αναφερθεί στις εκθέσεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα στα προβλήματα του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη. Αρχίζοντας από το θέμα της κλειστής Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, δεν είναι εύκολο να βρεθούν λύσεις σ’ αυτά τα προβλήματα στην Αγκυρα ή την Αθήνα. Ωστόσο, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεθεί λύση σ’ αυτού του είδους τα προβλήματα καθήμενοι γύρω από το ίδιο τραπέζι στην Ουάσιγκτον. Ιδιαίτερα η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης θα είχε μία πολύ σπουδαία απήχηση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις».

Το δημοσίευμα αναφέρθηκε ακόμα στα παιδικά χρόνια του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο Μακροχώριο της Κωνσταντινούπολης. Δήλωσε, πως, «είχα πολύ όμορφα παιδικά χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Παίζαμε όλα τα παιδιά Τουρκόπουλα, Ελληνόπουλα και Αρμενόπουλα. Είχα πολύ καλές φιλίες και επίσης είχαμε πολύ καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Οι γείτονες μας στο διπλανό σπίτι, οι οποίοι ήταν μουσουλμάνοι μοιράζονταν μαζί μας το κρέας σε κάθε γιορτή της Θυσίας κι εμείς τον άρτο και το Χριστουγεννιάτικο γεύμα. Οι καλύτεροί μου φίλοι εξακολουθούν να είναι φίλοι μου από το Μακροχώριο της Κωνσταντινούπολης».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων