11/01/2020 11/01/2020 Το δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης θα λάβει αύριο ο π. Γεδεών Βαρύτιμος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διακονούσε στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Χάλκης, ενώ μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, τον ακολούθησε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.  Ο π. Γεδεών αποτέλεσε έναν από τους νέους που ακολούθησαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο,...
11 Ιανουαρίου, 2020 - 21:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2020 - 21:20

Αύριο η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Γεδεών Βαρύτιμου

Διαδώστε:
Αύριο η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Γεδεών Βαρύτιμου

Το δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης θα λάβει αύριο ο π. Γεδεών Βαρύτιμος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια διακονούσε στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Χάλκης, ενώ μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, τον ακολούθησε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

Ο π. Γεδεών αποτέλεσε έναν από τους νέους που ακολούθησαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, όταν αυτός κλήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να ξανά δώσει ζωή στην ιστορική Μονή και στους χώρους της δυναμικής κάποτε Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Η πνευματική άνθιση που σημείωσε τα προηγούμενα χρόνια η Χάλκη, δίνει το δικό της μήνυμα πως ίσως θα ήταν πλέον καιρός οι πύλες της να ξανά ανοίξουν και για τους σπουδαστές της Θεολογίας.

Αύριο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου στη Νέα Υόρκη ο π. Γεδεών θα χειροτονηθεί πρεσβύτερος δίνοντας έτσι ιδιαίτερη χαρά στην Εκκλησία της Αμερικής,  αλλά και στη Μονή της μετανοίας του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων