12/03/2022 12/03/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Χρηματική ενίσχυση ύψους 2,75 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε το Ελληνικό Κολλέγιο και η Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης από το Κληροδότημα «Ελένη Θεοφίλη» που εδρεύει στην Φλόριντα των ΗΠΑ, όπως γνωστοποίησε η Σχολή. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της, πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση που έχει λάβει από την ίδρυση...
12 Μαρτίου, 2022 - 11:25
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2022 - 10:52

Δωρεά 2,75 εκατ. δολαρίων στην Θεολογική Σχολή Βοστώνης

Διαδώστε:
Δωρεά 2,75 εκατ. δολαρίων στην Θεολογική Σχολή Βοστώνης
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Χρηματική ενίσχυση ύψους 2,75 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε το Ελληνικό Κολλέγιο και η Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης από το Κληροδότημα «Ελένη Θεοφίλη» που εδρεύει στην Φλόριντα των ΗΠΑ, όπως γνωστοποίησε η Σχολή. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της, πρόκειται για την μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση που έχει λάβει από την ίδρυση της.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι το Φιλανθρωπικό Ταμείο «Βασιλείου και Ελένης Θεοφίλη» ζήτησε τα 2 εκατομμύρια δολάρια να χρησιμοποιηθούν για χορήγηση υποτροφιών. Τα υπόλοιπα 750 χιλιάδες δολάρια προορίζονται για έργα στις εγκαταστάσεις της Σχολής, εκ των οποίων τα 350 χιλιάδες δολάρια προορίζονται ειδικά για το Παρεκκλήσι του Τιμίου Σταυρού.

 

Ελένη Θεοφίλη

 

Είναι αξιοσημειώτο ότι ο Πρόεδρος της Σχολής Γεώργιος Καντώνης γνώρισε την Ελένη Θεοφίλη για πρώτη φόρα πριν από σαράντα χρόνια. Επίσης, ο κ. Καντώνης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της δωρεάς. «Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στην Ελένη για την μεγάλη πίστη, το όραμα και τη γενναιοδωρία της. Αυτή η άνευ προηγουμένου δωρεά θα ωφελήσει πολύ τους φοιτητές και την πανεπιστημιούπολη μας στο διηνεκές.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ο Πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης Γεώργιος Καντώνης

 

Να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Κολλέγιο και η Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού έχουν γίνει αποδέκτες πολλών δωρεών φιλανθρωπικού χαρακτήρα από την ίδρυση τους, συμπεριλαμβανομένου του ποσού των 2 εκατομμυρίων δολαρίων μόλις τα τελευταία δύο χρόνια.

Γι’ αυτό τον λόγο και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση της η Σχολή, αναμένεται να ληφθούν σύντομα πρωτοβουλίες προκειμένου να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς όλους τους ευεργέτες της αναγνωρίζοντας έμπρακτα με αυτό τον τρόπο την πολύτιμη συνεισφορά τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων