15/06/2020 15/06/2020 Το πρώτο “Εικονικό Δείπνο Βραβείων” πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης αφού λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό δεν μπορούσε να το πραγματοποιήσει όπως κάθε χρόνο εδώ και 34 χρόνια από κοντά. Μέσω του διαδικτύου παραδόθηκαν 55 διαφορετικά βραβεία σε ανθρώπους που συνεισφέρουν στο φιλανθρωπικό έργο της Κοινότητας. Στην ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη για...
15 Ιουνίου, 2020 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2020 - 16:05

“Εικονικό Δείπνο Βραβείων” από την Μητρόπολη Βοστώνης

Διαδώστε:
“Εικονικό Δείπνο Βραβείων” από την Μητρόπολη Βοστώνης

Το πρώτο “Εικονικό Δείπνο Βραβείων” πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης αφού λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό δεν μπορούσε να το πραγματοποιήσει όπως κάθε χρόνο εδώ και 34 χρόνια από κοντά. Μέσω του διαδικτύου παραδόθηκαν 55 διαφορετικά βραβεία σε ανθρώπους που συνεισφέρουν στο φιλανθρωπικό έργο της Κοινότητας. Στην ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη για την Τελετή τονίζει:  “Σε αυτούς τους απροσδόκητους καιρούς ζούμε στους οποίους οι άνθρωποι, οι οικογένειες και η κοινωνία χρειάζεται έναν φάρο, ένα φως και μια ελπίδα που μόνο η Εκκλησία μπορεί να δώσει. Σε αυτούς τους καιρούς  όπου είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε μέσα, να αντιμετωπίσουμε τους  βαθύτερους φόβους μας, να αναζητήσουμε στο εσωτερικό της καρδιάς και της ψυχής μας και να βρούμε την απάντηση στην πίστη μας. Η πανδημία ήταν ένα χαστούκι στο αλαζονικό πρόσωπό μας και μας έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τι πραγματικά μετράει στις ζωές μας”. 

Διαβάστε την Ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Βοστώνης: 

Δεν θα δουλέψει! Βρισκόμαστε στη μέση μιας υγειονομικής κρίσης που εξελίχθηκε σε οικονομική κρίση και βιώνουμε συνολικά μια κοινωνική κρίση. Οικογένειες ανησυχούν, το οικονομικό μέλλον είναι αβέβαιο ενώ οι άνθρωποι πρέπει κυριολεκτικά να διαλέξουν ανάμεσα στη ζωή και την υγεία τους και τον τρόπο ζωής τους. Πώς μπορούμε να έχουμε για πρώτη φορά “Εικονικό Δείπνο Βραβείων”;

Σκεπτικισμός όπως τα μαύρα σύννεφα πριν την καλοκαιρινή καταιγίδα υπήρξε και ξαφνικά η απόφαση… Θα το κάνουμε να δουλέψει! Ακόμα και τα χείριστα γεγονότα και οι χείριστες καταστάσεις μπορούν να έχουν μια θετική προοπτική. Σε αυτούς τους απροσδόκητους καιρούς ζούμε στους οποίους οι άνθρωποι, οι οικογένειες και η κοινωνία χρειάζεται έναν φάρο, ένα φως και μια ελπίδα που μόνο η Εκκλησία μπορεί να δώσει. Σε αυτούς τους καιρούς  όπου είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε μέσα, να αντιμετωπίσουμε τους  βαθύτερους φόβους μας, να αναζητήσουμε στο εσωτερικό της καρδιάς και της ψυχής μας και να βρούμε την απάντηση στην πίστη μας. Η πανδημία ήταν ένα χαστούκι στο αλαζονικό πρόσωπό μας και μας έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τι πραγματικά μετράει στις ζωές μας. 

Οπότε, ναι, θα δουλέψει! Παρά τις προκλήσεις, τα τεχνικά θέματα, τα άγνωστα βήματα στο πρώτο εικονικό πρόγραμμα, το απόγευμα ξεκίνησε με τον Τελετάρχη κ. Φιλ Παλαιολόγο, ο οποίος έδωσε τον τόνο της αισιοδοξίας και της πνευματικότητας που έφτασε μέσα από τους υπολογιστές στα σπίτια μας.

Η Αθηνά Καλύβα, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Επιτροπής, μοιράστηκε όλες τις προσπάθειες και το φιλανθρωπικό έργο που πραγματοποιήθηκε τους τρεις τελευταίους μήνες από το πρόγραμμα των άστεγων βετεράνων έως το πρόγραμμα για την ανακούφιση από τον  Covid -19 που προσφέρθηκε σε όσους είχαν ανάγκη.

Ο π. Θωμάς Χινίνης, μίλησε για τις ευκαιρίες που προέκυψαν στις ζωές των ενοριτών. Το παράδειγμα των τιμώμενων εμπνέει όλους να κάνουμε το καλύτερο και να υπηρετήσουμε την κοινότητα και αυτούς που έχουν ανάγκη. Οι τιμώμενοι είναι ο φάρος και το φως που χρειαζόμαστε να μας καθοδηγήσει.

Στη συνέχεια ο Τιμώμενος Γενικός Σύμβουλος Ελλάδος, Στράτος Ευθυμίου, μίλησε για τη σημασία του μηνύματος της ελπίδας και της ειρήνης που διαδίδει η Εκκλησία. Σημείωσε την ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στη Βοστώνη και την Ελλάδα και τις διασυνδέσεις της πόλης με την χώρα σε όλη την ιστορία.

Δουλεύει! 3ο λεπτά μέσα στο βράδυ και η Μπάντα της Ένωσης έφερε τη χαρά στα σπίτια με την Ελληνική Μουσική.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος, την ειδική αυτή μέρα όπου εορτάζουμε τη γιορτή του Αγίου Μεθοδίου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τα 34 χρόνια που δίνονται τα βραβεία σε αυτούς που δουλεύουν για να διαδώσουν την πίστη και τη βοήθεια στις κοινότητες. Τιμούμε και θυμόμαστε όλη την καλή δουλειά για την επαναφορά της εικόνας του Θεού στις καρδιές μας, το μυαλό μας και τις ψυχές μας. ” Το σκοτάδι δεν μπορεί να οδηγήσει μακριά από το σκοτάδι, μόνο το φως μπορεί”σημείωσε ο Σεβασμιώτατος ενώ τόνισε ότι πρέπει να είμαστε όργανα ειρήνης στην κοινωνία και οι ενορίτες να παίξουν τον ρόλο ανανέωσης του κοινωνικού ιστού. Και συμπεραίνουμε ότι η ευθύνη μας είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες και το κάλεσμα να φέρουμε ενότητα, ειρήνη, δικαιοσύνη και αγάπη και πάνω από όλα την ένωση μας υπό τον Θεό. 

Ναι δουλεύει καθώς 55 τιμώμενοι “Εικονικά” περπάτησαν μέσα στα σπίτια μας και στις καρδιές μας και μας έδωσαν ένα παράδειγμα να ακολουθήσουμε. Είναι διαφορετικό, ίσως δεν υπάρχει το δυνατό χειροκρότημα και μας έλειψαν τα χαμόγελα στα περήφανα πρόσωπα, αλλά ακούσαμε τις ιστορίες τους και μας ενέπνευσαν. Ναι είναι διαφορετικό. Αυτή τη χρονιά δεν συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί, δεν αγκαλιαστήκαμε και δεν μοιράσαμε ιστορίες και εικόνες δια ζώσης. Αλλά κάναμε την υπέροχη δουλειά να παρέχουμε συλλογικά πάνω από 5 χιλιάδες γεύματα σε όσους τα χρειαζόντουσαν. Μερικές φορές χρειάζεται πολύ λίγα για να πραγματοποιήσεις μεγάλη αλλαγή.

Ευχαριστούμε όλους όσους δούλεψαν σκληρά για να μετατρέψουν ένα μοναχικό απόγευμα Κυριακής σε ένα αξέχαστο γεγονός που θα θυμόμαστε για χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων