21/01/2023 21/01/2023 Εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων, διοργανώνει, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, η Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης. Ομιλήτρια θα είναι η δασκάλα Ιωάννα Ανδρεοπούλου από το σχολείο της Κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Κράνστον του Ροντ Αϊλαντ, εισηγήτρια θα είναι η πρόεδρος του Συνδέσμου των Ελλήνων Εκπαιδευτικών της Μητρόπολης Βοστώνης, Αναστασία...
21 Ιανουαρίου, 2023 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2023 - 16:02

Εκδήλωση για τους τρεις Ιεράρχες και τα Ελληνικά Γράμματα στη Μητρόπολη Βοστώνης

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τους τρεις Ιεράρχες και τα Ελληνικά Γράμματα στη Μητρόπολη Βοστώνης

Εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων, διοργανώνει, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, η Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης.

Ομιλήτρια θα είναι η δασκάλα Ιωάννα Ανδρεοπούλου από το σχολείο της Κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Κράνστον του Ροντ Αϊλαντ, εισηγήτρια θα είναι η πρόεδρος του Συνδέσμου των Ελλήνων Εκπαιδευτικών της Μητρόπολης Βοστώνης, Αναστασία Μωραγιάννη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη, Συμεών Τέγος.
Η χορωδία του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, υπό τη διεύθυνση του π. Ρωμανού Καράνου, θα ψάλλει τους Εθνικούς Ύμνους Αμερικής και Ελλάδος, καθώς και επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους των Τριών Ιεραρχών.

Μαθητές και μαθήτριες από Ελληνικά σχολεία των κοινοτήτων της Νέας Αγγλίας θα απαγγείλουν ποιήματα, θα τραγουδήσουν επίκαιρα τραγούδια και θα χορέψουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Επίσης, θα συμμετάσχουν τα χορευτικά συγκροτήματα «Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου» υπό τη διεύθυνση των κ. Γεωργίου Παπαδόπουλου και της Μητροπόλεως Βοστώνης υπό τη διεύθυνση του Δρα Ιωάννη Πάπα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κοινοτικό κέντρου του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος θα κόψει τη βασιλόπιτα προς τιμήν των διδασκόντων στα Ελληνικά Σχολεία και θα παραθέσει δείπνο στο Μητροπολιτικό Κέντρο.

Επισημαίνεται πως εκτός από την επίσημη κεντρική εορταστική εκδήλωση, οι κατά πόλεις και πολιτείες κοινότητες και τα σχολεία τους, θα διοργανώσουν τοπικές εκδηλώσεις για τα Ελληνικά Γράμματα και τους Τρεις Ιεράρχες.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων