11/07/2020 11/07/2020 Έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση, ακόμα και τούτη την ύστατη ώρα, να επιδείξει σεβασμό στο ιερό πνευματικό κέντρο των Χριστιανών κάνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με ανακοινωθέν που εξέδωσε χθες στο άκουσμα της είδησης της απόφασης μετατροπής  του ναού της Του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν μουσείο, σε τζαμί. Ολόκληρο το ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου...
11 Ιουλίου, 2020 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 13:47

Έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση κάνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Διαδώστε:
Έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση κάνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Έκκληση στην τουρκική κυβέρνηση, ακόμα και τούτη την ύστατη ώρα, να επιδείξει σεβασμό στο ιερό πνευματικό κέντρο των Χριστιανών κάνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με ανακοινωθέν που εξέδωσε χθες στο άκουσμα της είδησης της απόφασης μετατροπής  του ναού της Του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν μουσείο, σε τζαμί.

Ολόκληρο το ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος συγκληθείσα σήμερα εκτάκτως από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, με βαθεία θλίψη και συντετριμμένη καρδιά πληροφορήθηκε τη σημερινή απόφαση της Τουρκικής Κυβερνήσεως περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε ισλαμικό τέμενος.

Για τους ορθοδόξους όλου του κόσμου, αλλά και για όλο τον χριστιανικό κόσμο η Αγία Σοφία, η Κωνσταντινούπολη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελούν ιερά πνευματικά κέντρα και παρακαταθήκη της πίστεως και της παραδόσεώς μας. Καλούμε λοιπόν την Τουρκική Κυβέρνηση να επιδείξει σεβασμό στην πανορθόδοξη και παγχριστιανική συνείδηση, η οποία σήμερα πληγώθηκε με την ατυχή αυτή απόφασή της.

Ελπίζουμε αυτό να μη σημάνει και υπαναχώρηση και επιδείνωση της στάσης της Τουρκικής Κυβερνήσεως έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των λοιπών χριστιανικών μειονοτήτων της Τουρκίας και μία αρνητική στροφή στο σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών.

Η ιεραρχία, ο ιερός κλήρος, οι μοναχοί και ο πιστός λαός της Αρχιεπισκοπής μας είναι ανήσυχοι και προσεύχονται θερμά για την επικράτηση της ειρήνης, της αγάπης και της ευημερίας στην περιοχή, αλλά και για την αναθεώρηση της θλιβερής αυτής απόφασης.

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων