21/08/2019 21/08/2019 «Εκοιμήθη» ο π. Δημήτριος Κατέρλης (Demetrios Katerlis), πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη. Στο πλευρό του είχε την σύζυγο του πρεσβυτέρα Αντωνία, τα παιδιά του Μίνι και Νικόλα Τριπολίτη, Φλώρα και Γεράσιμο Κουμάτο, τα εγγόνια του και τα δισέγγονά του. Είχε διατελέσει ιερατικός προϊστάμενος στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στη Φιλαδέλφεια από το 1959 έως...
21 Αυγούστου, 2019 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2019 - 21:01

Εκοιμήθη ο π. Δημήτριος Κατέρλης

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο π. Δημήτριος Κατέρλης

«Εκοιμήθη» ο π. Δημήτριος Κατέρλης (Demetrios Katerlis), πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

Στο πλευρό του είχε την σύζυγο του πρεσβυτέρα Αντωνία, τα παιδιά του Μίνι και Νικόλα Τριπολίτη, Φλώρα και Γεράσιμο Κουμάτο, τα εγγόνια του και τα δισέγγονά του.

Είχε διατελέσει ιερατικός προϊστάμενος στην ενορία του Αγίου Γεωργίου στη Φιλαδέλφεια από το 1959 έως το 2004. Ενδιάμεσα είχε τοποθετηθεί στην ενορία της Αγίας Τριάδας στη Νέα Ορλεάνη, από το 1972 έως το 1977.

Ο π. Δημήτριος γεννήθηκε στο Μανχάταν στις 13 Ιουλίου του 1931, το δεύτερο από τρία αδέλφια. Ο πατέρας του, Σταύρος Κατέρλης μετανάστευσε στην Αμερική το 1912 από την Μικρά Ασία, ενώ η μητέρα του ήταν Αμερικανίδα 5η γενιάς, γεννημένη στη Νέα Ιερσέη.

Ο π. Δημήτριος αν και γεννημένος στη Νέα Υόρκη είχε βαθιά ελληνικές ρίζες. Ηταν ο πρώτος που ξεκίνησε την παρέλαση στη Φιλαδέλφεια για την ημέρα της ανεξαρτησίας εμπνέοντας και τις υπόλοιπες ενορίες και συλλόγους να συμμετέχουν.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Αυγούστου στην ενορία του Αγίου Γεωργίου.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων