07/10/2022 07/10/2022 Την ευγνωμοσύνη του εν μέρους του Οικουμενικού Θρόνου για την υποστήριξη των κανονικών παραδόσεων της Εκκλησίας εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προς τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’.  Του Νικόλαου Ζαΐμη Σε μία ιστορική επίσκεψη στις ΗΠΑ, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, χθες, έγινε επίσημα δεκτός με Δοξολογία που...
07 Οκτωβρίου, 2022 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2022 - 19:09

Ελπιδοφόρος σε Αλεξανδρείας: Ευχαριστούμε που στηρίζετε τις κανονικές παραδόσεις της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ελπιδοφόρος σε Αλεξανδρείας: Ευχαριστούμε που στηρίζετε τις κανονικές παραδόσεις της Εκκλησίας

Την ευγνωμοσύνη του εν μέρους του Οικουμενικού Θρόνου για την υποστήριξη των κανονικών παραδόσεων της Εκκλησίας εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος προς τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’. 

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Σε μία ιστορική επίσκεψη στις ΗΠΑ, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, χθες, έγινε επίσημα δεκτός με Δοξολογία που τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Πατρικίου.

Αμερικής: Ευχαριστούμε που στηρίζετε τις κανονικές παραδόσεις της Εκκλησίας

Καλωσορίζοντας τον ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στην ιστορική επίσκεψη ενώ τόνισε ότι “όλοι εμείς εδώ στην Αρχιεπισκοπή και σε όλη την Ομογένεια είμαστε στη διάθεσή σας για να κάνουμε αυτή την πρώτη επίσκεψη όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική”. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “ως Επισκοπή του Οικουμενικού Θρόνου των Ηνωμένων Πολιτειών, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τη βαθύτατη εκτίμηση και την εγκάρδια ευγνωμοσύνη μας για τη γενναία υποστήριξή σας στις κανονικές παραδόσεις της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Εμείς, τα παιδιά της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης, βλέπουμε στο πρόσωπό σας ένα τέκνο της Ιεράς Εκκλησίας της Κρήτης – ένα τέκνο που έδωσε μια ζωή στην υπηρεσία του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας”. 

Αλεξανδρείας: “Οι αναμνήσεις θα μου δώσουν δύναμη να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά”

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο, λέγοντας: «Άνοιξες την πόρτα της καρδιάς σου και με δέχθηκες σήμερα». Παρέδωσε επίσης στον Σεβασμιώτατο αντίγραφο του καθεδρικού ναού του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο, το «όνειρο της ζωής μου», όπως το χαρακτήρισε, καθώς και ένα αντίστοιχο με τον ομώνυμο καθεδρικό ναό στο Φανάρι.

Στη συνέχεια, γυρίζοντας προς τους πιστούς, ο Μακαριώτατος είπε: «Θα έχω περισσότερη δύναμη γιατί θα θυμάμαι τα πρόσωπά σας, όλους αυτούς τους ευλογημένους ανθρώπους που είναι εδώ σήμερα. Την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, των Σεβασμιώτατων, των Αρχότων, των Πρεσβευτών. Όλες αυτές οι αναμνήσεις θα μου δώσουν δύναμη να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά του ιεραποστολικού μου έργου στην Αφρική».

Συναντήσεις με την Ομογένεια 

Σήμερα, 7 Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος αναμένεται να συναντηθεί με μέλη της Ομογένειας, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Φιλοπτώχου Εταιρείας Κυριών και των μαθητών και ενοριτών της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.

Ο Μακαριώτατος θα παραστεί επίσης στην τελετή και το συμπόσιο του Βραβείου Νικολάου Ι. Μπούρα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πανάγος

Διαβάστε επίσης: 

Εκπροσώπους Χριστιανικών δογμάτων και θρησκειών συνάντησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στη Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη: Θερμή υποδοχή στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας σε μία ιστορική επίσκεψη

O Πατριάρχης Αλεξανδρείας από 5 έως 12 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ – Θα του απονεμηθεί το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων