30/09/2022 30/09/2022 Ιδιαιτέρως τιμητική ήταν η δεύτερη, μέσα σε λίγους μήνες, επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στην Αγιορειτική Εστία. Ο Σεβασμιώτατος κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στη Θεσσαλονίκη συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του και την επίσκεψη στο Μέγαρο Νεδέλκου προκειμένου να δωρίσει στο αρχείο της Αγιορειτικής Εστίας, μία σπάνια οθωμανική εφημερίδα του 1926, μέρος του προσωπικού...
30 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2022 - 15:52

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στην Αγιορειτική Εστία

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στην Αγιορειτική Εστία

Ιδιαιτέρως τιμητική ήταν η δεύτερη, μέσα σε λίγους μήνες, επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στην Αγιορειτική Εστία. Ο Σεβασμιώτατος κατά την ολιγοήμερη παραμονή του στη Θεσσαλονίκη συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του και την επίσκεψη στο Μέγαρο Νεδέλκου προκειμένου να δωρίσει στο αρχείο της Αγιορειτικής Εστίας, μία σπάνια οθωμανική εφημερίδα του 1926, μέρος του προσωπικού του αρχείου, στο πρωτοσέλιδο της οποίας έχει αφιέρωμα για το Άγιον Όρος.

Ταυτόχρονα, ξεναγήθηκε στην έκθεση «Τάματα: Σῶμα πάσχον, ψυχή ἀλγοῦσα» από την συλλογή της κυρίας Λόλας Νταϊφά, από τον επιμελητή της έκθεσης Δρ Αρχαιολόγο Παναγιώτη Καμπάνη.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της Α.Ε. κ. Πέτρος Λεκάκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της, ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού κ. Μάκης Κυριζίδης και ο Διευθυντής της Α.Ε. κ. Αναστάσιος Ντούρος.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας στο καλωσόρισμά του ευχαρίστησε τον κ. Ελπιδοφόρο τόσο για την ευγενική του προσφορά, όσο και για το γεγονός ότι σκέφτεται και αγκαλιάζει με την πατρική του αγάπη την Αγιορειτική Εστία.

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Αγιορειτική Εστία ενισχύει περαιτέρω τους δεσμούς του φορέα με την ομογένεια και τις ΗΠΑ, με την οποία δρομολογούνται ήδη πολιτιστικές και επιστημονικές δραστηριότητες.

Η αρχή έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο (Maliotis Cultural Center) στο Ελληνικό Κολλέγιο και την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη, όπου ο κ. Ελπιδοφόρος εγκαινίασε την έκθεση της Αγιορειτικής Εστίας με τίτλο «Άγιον Όρος. Η κιβωτός της Ορθοδοξίας» και παρακολούθησε την ημερίδα που ήταν αφιερωμένη στο Άγιον Όρος.

Ως αντίδωρο της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονικης του προσέφερε εικόνα με αναπαράσταση του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου, ο οποίος εικονίζεται να προστατεύει τη Θεσσαλονίκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων