30/11/2021 30/11/2021 Την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, εξέφρασε σήμερα με νέο του tweet ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αναφορικά με τη φιλοξενία που επεφύλαξε ο Πρόεδρος στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά το ταξίδι του στην Αμερική. Στο tweet του ο Σεβασμιώτατος, που απαντά στην από 16 Νοεμβρίου επιστολή του Προέδρου των...
30 Νοεμβρίου, 2021 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2021 - 14:45

Ευχαριστίες σε Μπάιντεν για τη φιλοξενία στον Πατριάρχη

Διαδώστε:
Ευχαριστίες σε Μπάιντεν για τη φιλοξενία στον Πατριάρχη

Την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden, εξέφρασε σήμερα με νέο του tweet ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος αναφορικά με τη φιλοξενία που επεφύλαξε ο Πρόεδρος στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο κατά το ταξίδι του στην Αμερική. Στο tweet του ο Σεβασμιώτατος, που απαντά στην από 16 Νοεμβρίου επιστολή του Προέδρου των ΗΠΑ, τονίζει ότι η ορθόδοξη εκκλησία είναι πάντα έτοιμη να μιλήσει για τις παγκόσμιες προκλήσεις -είτε αυτές είναι η πανδημία και το κλίμα είτε η φτώχεια και οι μετανάστες, με όλους τους πολιτικούς ηγέτες καλής θελήσεως.

Επισημαίνεται ότι στην επίσημη επιστολή που απέστειλε ο Τζο Μπάιντεν στον Σεβασμιώτατο, ο Πρόεδρος ευχαριστεί τον κ. Ελπιδοφόρο που τον συνόδευσε στον Λευκό Οίκο και μοιράστηκε τις απόψεις του για τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της πανδημίας. Αναφέρει ότι είναι ευγνώμων που εργάστηκαν μαζί καθώς συνεχίζεται η αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων στην κατεύθυνση ενός πιο δίκαιου και ειρηνικού κόσμου. Μάλιστα, η επιστολή καταλήγει με τη φράση: «Ανυπομονώ να σας ξαναδώ σύντομα».

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι το βράδυ της Δευτέρας, 8 Νοεμβρίου 2021, πρώτης ημέρας της επιστροφής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου από την Αμερική, του τηλεφώνησε ο Εξοχ. Πρόεδρος των Η.Π.Α. J. Biden για να ερωτήσει τα της υγείας Του και να πληροφορηθεί για το ταξίδι της επιστροφής Του στην Πόλη. Όταν ο Πατριάρχης τον ευχαρίστησε για την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο, στις 25 Οκτωβρίου, και η οποία διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο Πρόεδρος απάντησε φιλόφρονα ότι αυτή θα μπορούσε να κρατήσει και ένα χρόνο! Περαιτέρω ο Εξοχώτατος ανέφερε στην Α.Θ. Παναγιότητα τη συνάντησή του με τον γνωστό αθλητή κ. Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει γίνει Ορθόδοξος. Τέλος, ο Εξοχ. κ. Πρόεδρος είπε στον Πατριάρχη να μη διστάζει να επικοινωνεί μαζί του για οποιοδήποτε θέμα όταν παρίσταται ανάγκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων