29/11/2019 29/11/2019 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής με ευγνωμοσύνη πληροφορήθηκε από το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ότι ο Παναγιώτατος Πατριάρχης μας και η περί Αυτόν Ιερά Σύνοδος απεδέχθη ευμενώς την πρόταση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου περί εκλογής Βοηθού Επισκόπου με βάση το αποσταλέν τριπρόσωπο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός περί εκλογής Βοηθών Επισκόπων....
29 Νοεμβρίου, 2019 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2019 - 9:01

Η Αρχιεπ. Αμερικής για τον νέο Επίσκοπο Αμισού

Διαδώστε:
Η Αρχιεπ. Αμερικής για τον νέο Επίσκοπο Αμισού

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής με ευγνωμοσύνη πληροφορήθηκε από το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου ότι ο Παναγιώτατος Πατριάρχης μας και η περί Αυτόν Ιερά Σύνοδος απεδέχθη ευμενώς την πρόταση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου περί εκλογής Βοηθού Επισκόπου με βάση το αποσταλέν τριπρόσωπο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός περί εκλογής Βοηθών Επισκόπων.

Με βάση τα ανωτέρω η Μητέρα μας Εκκλησία εξέλεξε τον εκλεκτό κληρικό Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Κοτσώνη σε επίσκοπο με τον τίτλο της Επισκοπής Αμισού.

Η εις επίσκοπον χειροτονία του θα τελεσθεί την Κυριακή προ των Χριστουγέννων, 22 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Ουάσιγκτον.

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Αμισού Ιωακείμ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου του 1954.

Ο πατέρας του ήταν πρώτος εξάδελφος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Κοτσώνη και ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Ιωακείμ ήταν πρώτος εξάδελφος του αείμνηστου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Έλαβε το 1976 το πτυχίο Bachelor από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ (BS-University of Maryland), το πτυχίο Master of Divinity το 1979 από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, και το Διδακτορικό του στον κλάδο της Ιστορίας Βυζαντινής Τέχνης το 1992 από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας (The Pennsylvania State University). Διάκονος χειροτονήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 1979 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον και Πρεσβύτερος στις 23 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους στο Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα Νέας Υόρκης. Προχειρίσθηκε στο οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη στις 16 Μαΐου του 1998. Από το 1997 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Σχολής, ενώ επί ένα έτος μεταξύ 1996 -1997 ήταν επισκέπτης καθηγητής των Βυζαντινών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Σωτήρος Χριστού στην πόλη Johnstown της Πενσυλβάνιας. Έχει ιερατεύσει στις κοινότητες Μεταμόρφωσης Κορώνας Ν.Υ., Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη Clarksburg της Δυτικής Βιρτζίνια, Αγίας Τριάδος στην πόλη Altoona της Πενσυλβάνιας. Θεωρείται ειδήμων στη Βόρειο Αμερική στον κλάδο των σφραγίδων των Βυζαντινών Αγιογραφιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων