23/04/2021 24/04/2021 Την συνεργασία του με την βραβευμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας ellinopoula.com, ανακοίνωσε το Τμήμα Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο πλαίσιο της εκστρατείας στήριξης των Ελληνικών σχολείων. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με σκοπό να κάνει ενδιαφέρουσα την εκμάθηση Ελληνικών για τα παιδιά ενσωματώνοντας παιχνίδια, βίντεο και χιλιάδες διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα την...
23 Απριλίου, 2021 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2021 - 0:51

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μαθαίνει Ελληνικά στα παιδιά

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μαθαίνει Ελληνικά στα παιδιά

Την συνεργασία του με την βραβευμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας ellinopoula.com, ανακοίνωσε το Τμήμα Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο πλαίσιο της εκστρατείας στήριξης των Ελληνικών σχολείων.

Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με σκοπό να κάνει ενδιαφέρουσα την εκμάθηση Ελληνικών για τα παιδιά ενσωματώνοντας παιχνίδια, βίντεο και χιλιάδες διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με θέμα την Eλληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Το ellinopoula.com κέρδισε το χρυσό βραβείο ως η καλύτερη Ελληνική διαδικτυακή πλατφόρμα για παιδιά στο 5th Annual Education Leaders Awards που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης, Διευθυντής του Τμήματος Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, ανέφερε: “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η υποστήριξη ολόκληρης της Ελληνικής κοινότητας είναι απαραίτητη για τα Ελληνικά σχολεία ώστε να ασκήσουν το ενάρετο λειτολυργημα της διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας και του Ελληνισμού στα παιδιά της Διασποράς. Μόνο αν συνεργαστούμε, θα μπορέσουμε να ανανεώσουμε και να βελτιώσουμε την Eλληνική εκπαίδευση στην Αμερική”.

Αξιοποιώντας μια γενναιόδωρη δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Τμήμα Ελληνικής Παιδείας θα επιδοτήσει το κόστος αγοράς της πλατφόρμας για οποιοδήποτε σχολείο που επιθυμεί να την προσφέρει στους μαθητές του.

Το ellinopoula.com έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την αποδοχή του από τα Ελληνικά σχολεία, τους δασκάλους και τους γονείς σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την Δρ. Κατερίνα Λάγος, Διευθύντρια του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια Στέϊτ, «το ellinopoula.com έχει προχωρήσει την διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στη νέα χιλιετία και η πλατφόρμα έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική μέσω των διαφορετικών προσεγγίσεων στην εκμάθηση που χρειάζονται σήμερα οι μαθητές».

 

 

Το ellinopoula.com βοηθάει τους μαθητές να μάθουν αποτελεσματικά μέσω πρωτοποριακού λογισμικού και διασκεδαστικού περιεχομένου. Η βασική λειτουργία έξυπνης διδασκαλίας της πλατφόρμας – η «Διαδρομή Εκμάθησης» – προσαρμόζεται στην πρόοδο κάθε μαθητή και το εύρος του περιεχομένου περιλαμβάνει περισσότερα από 300 δομημένα μαθήματα, 800 εκπαιδευτικά βίντεο και 7.000 διασκεδαστικά παιχνίδια, εκπαιδευτικές και διαδραστικές ασκήσεις.

Ο στόχος της πλατφόρμας είναι διπλός: να διδάξει την Eλληνική γλώσσα και να μεταδώσει την Eλληνική κληρονομιά, με πολλά πρωτότυπα βίντεο και θεματικές συλλογές όπως «Ήρωες του 1821», «25η Μαρτίου»«Ελληνικό Πάσχα», «Αγία Σοφία», “Πάσχα στο Χωριό” και «Καλοκαίρι στην Ελλάδα».

Η πλατφόρμα παρέχει μια ποικιλία εύχρηστων αναφορών για κάθε μαθητή ή τάξη, επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να κάνουν προσαρμογές βάσει δεδομένων για την αντιμετώπιση των ατομικών αναγκών του κάθε μαθητή. Το ellinopoula.com βοηθάει επίσης τα σχολεία να παρακινήσουν τους μαθητές να ολοκληρώσουν την εργασία τους, αναγνωρίζοντας τον «Μαθητή του Μήνα» ο οποίος/οποία λαμβάνει συγχαρητήριο βραβείο-δίπλωμα.

Η κα Άννα Σάκκης, Διευθύντρια του ellinopoula.com, σχολίασε: «Είναι τιμή μας που το Τμήμα Ελληνικής Παιδείας επέλεξε το ellinopoula.com για αυτήν την συνεργασία. Εναπόκειται σε όλους μας να παρέχουμε στα Eλληνικά σχολεία όλη την υποστήριξη που μπορούν να πάρουν για να καλλιεργήσουν στη νεολαία μας ένα λαμπρό μέλλον, έχοντας εφόδιο την κληρονομιά της υπέροχης Ελληνικής μας παράδοσης. Παραμένουμε αφιοσιωμένοι στο να μεταδώσουμε την Ελληνική γλώσσα και τον Ελληνισμό στην επόμενη γενιά”.

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Photo: GANP/Dimitrios Panagos

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων