20/09/2022 20/09/2022 Τον Αγιασμό των Υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην περιοχή του Οσιαν Γκρόουβ (Ocean Grove) στη Νέα Ιερσέη τέλεσε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, μαζί με τον Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο. Πρόκειται για μια παράδοση η οποία μετράει ήδη 75 χρόνια και ξεκίνησε με πρωτοβουλία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου...
20 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 12:07

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Νέα Ιερσέη

Διαδώστε:
Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Νέα Ιερσέη

Τον Αγιασμό των Υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην περιοχή του Οσιαν Γκρόουβ (Ocean Grove) στη Νέα Ιερσέη τέλεσε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, μαζί με τον Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο.

Πρόκειται για μια παράδοση η οποία μετράει ήδη 75 χρόνια και ξεκίνησε με πρωτοβουλία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής -και μετέπειτα Οικουμενικού Πατριάρχη- κυρού Αθηναγόρα.

Από τότε, πραγματοποιείται με μέριμνα της Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης αλλά και της ελληνορθόδοξης κοινότητας του Οσιαν Γκρόουβ, με συμμετοχή εθελοντών. Το «παρών» έδωσε και ο πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πανάγος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων