19/06/2020 19/06/2020 O Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συνεκάλεσε σε τηλεδιάσκεψη την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο, για την καθιερωμένη εαρινή συνεδρία αυτής, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020. Η Ιερά Σύνοδος ενασχολήθηκε με τις διαρκώς εξελισσόμενες πνευματικές και ποιμαντικές ανάγκες των πιστών της Εκκλησίας, με πνεύμα συμπόνιας, σύμπνοιας και αγάπης. Λαμβάνοντας αυτά τα δεδομένα υπ’ όψιν, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε...
19 Ιουνίου, 2020 - 19:25
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2020 - 19:37

Η.Π.Α.: Με τις ανάγκες των πιστών ασχολήθηκε η Ι. Επαρχιακή Σύνοδος

Διαδώστε:
Η.Π.Α.: Με τις ανάγκες των πιστών ασχολήθηκε η Ι. Επαρχιακή Σύνοδος

O Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συνεκάλεσε σε τηλεδιάσκεψη την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο, για την καθιερωμένη εαρινή συνεδρία αυτής, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020. Η Ιερά Σύνοδος ενασχολήθηκε με τις διαρκώς εξελισσόμενες πνευματικές και ποιμαντικές ανάγκες των πιστών της Εκκλησίας, με πνεύμα συμπόνιας, σύμπνοιας και αγάπης.

Λαμβάνοντας αυτά τα δεδομένα υπ’ όψιν, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες για την αρμονική και ενεργητική τους συνεργασία κατά την απαιτητική και δυσχερή περίοδο της πανδημίας.

Η ημερησία διάταξη συμπεριελάμβανε:

1) Ενημερωτικές αναφορές σε ζωτικά και ενδιαφέροντα ζητήματα:

α) Ελληνικό Κολλέγιο και Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, υπό του Προέδρου αυτής κ. Γεωργίου Καντώνη.

β) Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης, υπό του εκπροσώπου των Φίλων του Αγίου Νικολάου κ. Μιχαήλ Ψαρού.

γ) Ταμείο Συνταξιοδοτήσεως Κληρικών, υπό των εκπροσώπων της Επιτροπής Παροχών Κληρικών Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Δημητρίου Πάρη και κ. Ελένης Άλλεν.

δ) Η ομάδα αντιμετώπισης της επομένης ημέρας, η οποία εκπαιδεύει και υποστηρίζει τους κληρικούς ώστε να προσεγγίσουν τις ποιμαντικές ανάγκες όσων έχουν επηρεαστεί από τα αποτελέσματα της κρίσεως του Κορονοϊού, υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Οικονόμου κ. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη.

ε) Προτεινόμενη επιτροπή Λειτουργικής Τέχνης, υπό του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρεσβυτέρου κ. Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλου.

στ) Εθνική Κληρικολαϊκή Συνέλευση, η οποία θα λάβει χώρα με διαδραστική τηλεδιάσκεψη από την 9η έως και την 10η Σεπτεμβρίου 2020, υπό του Προέδρου της Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου.

2) Την δευτεροβάθμια εκδίκαση ζητημάτων κληρικών. Απεφασίσθη όπως σταλεί επίσημη αίτηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την έγκριση αυτών των εκδικάσεων.

3) Επανεξετάστηκε και αναθεωρήθηκε ο κατάλογος των προς Αρχιερατεία εκλογίμων κληρικών, ο οποίος θα σταλεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για έγκριση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων