14/06/2021 14/06/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Στο στόχαστρο ιερόσυλων βρέθηκε Ελληνορθόδοξος ναός στην πολιτεία του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2ο21, άγνωστοι διέρρηξαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Λάμποκ του Τέξας και προξένησαν σοβαρές φθορές στην Αγία Τράπεζα, ενώ έσπασαν εικόνες και σταυρούς. Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της...
14 Ιουνίου, 2021 - 10:37
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2021 - 20:08

ΗΠΑ: Ιερόσυλοι βανδάλισαν Ελληνορθόδοξο ναό στο Τέξας

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Ιερόσυλοι βανδάλισαν Ελληνορθόδοξο ναό στο Τέξας
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Στο στόχαστρο ιερόσυλων βρέθηκε Ελληνορθόδοξος ναός στην πολιτεία του Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2ο21, άγνωστοι διέρρηξαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα στο Λάμποκ του Τέξας και προξένησαν σοβαρές φθορές στην Αγία Τράπεζα, ενώ έσπασαν εικόνες και σταυρούς.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της ενορίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οι δράστες δεν αρκέστηκαν στις φθορές στο εσωτερικό του ναού, αλλά βανδάλισαν επίσης την μικρή κουζίνα και τo βιβλιοπωλείο της ενορίας που βρίσκεται πλησίον του ναού.

Να σημειωθεί ότι η ενορία ξεκίνησε άμεσα διαδικτυακό έρανο μέσω της πλατφόρμας GoFundMe, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση των ζημιών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την σελίδα: https://gofund.me/640eb90e

 

 

Βανδαλισμός

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων