17/04/2021 17/04/2021 Μήνυμα αποδοκιμασίας της ένοπλης βίας στέλνει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με χθεσινή ανάρτηση του (16/4) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ένοπλος σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών FedEx στην Ινδιανάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών, αργά το βράδυ της Πέμπτης 15 Απριλίου, 2021. “Για ακόμη μια φορά το Έθνος...
17 Απριλίου, 2021 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2021 - 23:39

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αποδοκιμάζει την νέα ένοπλη επίθεση

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αποδοκιμάζει την νέα ένοπλη επίθεση

Μήνυμα αποδοκιμασίας της ένοπλης βίας στέλνει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με χθεσινή ανάρτηση του (16/4) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ένοπλος σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών FedEx στην Ινδιανάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών, αργά το βράδυ της Πέμπτης 15 Απριλίου, 2021.

“Για ακόμη μια φορά το Έθνος μας συγκλονίζεται από την ένοπλη βία. Προσευχόμαστε για εκείνους που σκοτώθηκαν στην Ινδιανάπολη, αλλά πρέπει επίσης να αναλάβουμε θετική δράση. Η ένοπλη βία τροφοδοτείται από μια κουλτούρα των όπλων που υπερβαίνει την λογική. Ως Χριστιανοί, καλούμαστε στον δρόμο της αγάπης.”, αναφέρει το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

 

 

 

Ένοπλος σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε αρκετούς άλλους στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών FedEx στην Ινδιανάπολη, προτού αυτοκτονήσει, ανακοίνωσε η αστυνομία την Παρασκευή 16/4.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής Τζίνα Κουκ δήλωσε ότι οι αρχές εκτιμούν ότι πλέον δεν υπάρχει ενεργή απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη, αργά το βράδυ, στα γραφεία της FedEx στη Μίραμπελ Ρόουντ της Ινδιανάπολης, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Η Κουκ δήλωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα από σφαίρα, ενώ τρεις άλλοι έχουν διάφορους τραυματισμούς.

Η Κουκ επεσήμανε ότι δύο ακόμη τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο της επίθεσης και τους επετράπη να επιστρέψουν στο σπίτι τους, ενώ  “πολλοί” άλλοι μετέβησαν μόνοι τους σε νοσοκομεία της περιοχής.

“Έχει ραγίσει η καρδιά μου από το περιστατικό με μαζικούς πυροβολισμούς στα γραφεία της FedEx εδώ στην Ινδιανάπολη και προσεύχομαι για όλους όσοι επηρεάστηκαν από την τραγωδία αυτή”, δήλωσε ο γερουσιαστής Αντρέ Κάρσον της Ιντιάνα.

“Είμαι σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές για να ενημερωθώ για όλες τις λεπτομέρειες της επίθεσης και το γραφείο μου συνεργάζεται με τις αρχές”, πρόσθεσε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τριπλή επίθεση στις ΗΠΑ: «Η βία είναι απαράδεκτη»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων