24/09/2022 24/09/2022 Επειτα από μισό και πλέον αιώνα προσφοράς και μαρτυρίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ομογένεια της Αμερικής, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσουκαλάς, ιερατικός προϊστάμενος επί 26 έτη της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Λιν Μασαχουσέτης, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα τελέσει την τελευταία του Θεία Λειτουργία γιατί θα συνταξιοδοτηθεί, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας». Ο...
24 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:09
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2022 - 12:27

ΗΠΑ: Ένας από τους πιο γνωστούς κληρικούς της Ομογένειας αποχωρεί έπειτα από 56 χρόνια προσφοράς

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Ένας από τους πιο γνωστούς κληρικούς της Ομογένειας αποχωρεί έπειτα από 56 χρόνια προσφοράς

Επειτα από μισό και πλέον αιώνα προσφοράς και μαρτυρίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία και την Ομογένεια της Αμερικής, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσουκαλάς, ιερατικός προϊστάμενος επί 26 έτη της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Λιν Μασαχουσέτης, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα τελέσει την τελευταία του Θεία Λειτουργία γιατί θα συνταξιοδοτηθεί, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας».

Ο π. Γεώργιος, από την πόλη των Ελλήνων μεταναστών, το Λόουελ της Μασαχουσέτης, γνώρισε τη φτώχεια και τη στέρηση από μικρό παιδί μόλις επτά ετών. Ενα φοβερό ατύχημα που συνέβη στον πατέρα του, ο οποίος εργαζόταν σε εργοστάσιο επεξεργασίας δερμάτων στο Λόουελ, όταν ένα μηχάνημα του έκοψε το χέρι του, ανέτρεψε τη ζωή τους σε σημείο που όπως εκμυστηρεύθηκε στον «Εθνικό Κήρυκα» δεν είχαν ούτε φαγητό να φάνε η μητέρα του και τα τρία του αδέλφια.

Πήγαινε στο Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο της κοινότητας της Αγίας Τριάδας του Λόουελ με τρυπημένα παπούτσια. Είπε πως «έβαζα μέσα χαρτόνια για να φράξω τις τρύπες αλλά μέχρι να φτάσω στο σχολείο όταν ήταν βροχερή η μέρα βρέχονταν τα χαρτόνια και τρυπούσαν, έμπαινε μέσα στα παπούτσια μου νερό και βρέχονταν τα πόδια μου».

 

(Πηγή: ekirikas.com)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων