05/10/2021 05/10/2021 Η δέκατη Γενική Συνέλευση των κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ξεκίνησε χθες με την εναρκτήρια ομιλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της συνέλευσης. “Η Συνέλευση μας έχει μια βαθιά και διαρκή ευθύνη να είναι μια ενιαία φωνή που υπερασπίζεται τις παραδόσεις της Εκκλησίας και να μην...
05 Οκτωβρίου, 2021 - 8:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2021 - 9:32

ΗΠΑ: Βαθιά η ευθύνη των κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Βαθιά η ευθύνη των κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων

Η δέκατη Γενική Συνέλευση των κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ξεκίνησε χθες με την εναρκτήρια ομιλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος της συνέλευσης.

“Η Συνέλευση μας έχει μια βαθιά και διαρκή ευθύνη να είναι μια ενιαία φωνή που υπερασπίζεται τις παραδόσεις της Εκκλησίας και να μην ενδίδει σε ακρότητες που θα απομακρύνουν τον Λαό του Θεού από την πορεία προς τη Γη της Επαγγελίας”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος στην εισαγωγική του τοποθέτηση.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους Ορθοδόξους Επισκόπους για τις επικείμενες επισκέψεις του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στις 12 Οκτωβρίου, η πρώτη του επίσκεψη στις ΗΠΑ μετά την εκλογή του, καθώς και για την επίσκεψη του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, το διάστημα 23 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου.

Την Κυριακή τελέστηκε στον Ελληνορθόδοξο ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοτνος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου.

“Αποτελεί χαρά και προνόμιό μου η χθεσινή συλλειτουργία με τους αδελφούς μου της Επισκοπικής Συνέλευσης, καθώς και η σημερινή έναρξη της ετήσιας σύναξής μας. Η συνεργασία μας με έμφαση στη νεολαία, είναι μεγάλο βήμα για την Ορθοδοξία στην Αμερική”, έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ελπιδοφόρος.

0

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων