20/06/2021 20/06/2021 Μήνυμα για την ημέρα που τιμάται η χειραφέτηση των σκλαβωμένων Αφροαμερικανών έστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος με ανάρτησή του στο twitter τονίζει ότι πρέπει να σφυρηλατούμε ένα μέλλον σαν ένα υπό τον Θεό. Αναλυτικά αναφέρει “H Juneteenth θυμίζει σε όλους τους Αμερικανούς πόσο μακρυά έχουμε φτάσει και πόσο ακόμα πρέπει...
20 Ιουνίου, 2021 - 12:10
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2021 - 12:21

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την χειραφέτηση Αφροαμερικανών

Διαδώστε:
Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την χειραφέτηση Αφροαμερικανών

Μήνυμα για την ημέρα που τιμάται η χειραφέτηση των σκλαβωμένων Αφροαμερικανών έστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος με ανάρτησή του στο twitter τονίζει ότι πρέπει να σφυρηλατούμε ένα μέλλον σαν ένα υπό τον Θεό.

Αναλυτικά αναφέρει “H Juneteenth θυμίζει σε όλους τους Αμερικανούς πόσο μακρυά έχουμε φτάσει και πόσο ακόμα πρέπει να πάμε για να αντιμετωπίσουμε την επαίσχυντη κληρονομιά της σκλαβιάς των συνανθρώπων μας. 100 χρόνια μετά την Τάλσα, εξακολουθούμε να αναγνωρίζουμε το παρελθόν και σφυρηλατούμε ένα νέο μέλλον σαν ένα υπό τον Θεό”

Η Juneteenth είναι η μέρα αργίας στις ΗΠΑ  και αποτελεί μια ομοσπονδιακή γιορτή για να τιμήσει τη χειραφέτηση των σκλαβωμένων Αφροαμερικανών. Τιμάται ακόμα ο εορτασμός του αφροαμερικάνικου πολιτισμού.  Ο Σεβασμιώτατος συνόδευσε την ανάρτηση με μια φωτογραφία από την Τάλσα, την πόλη της Οκλαχόμα όπου πριν από έναν αιώνα (το 1921) είχαν σφαγιαστεί Αφροαμερικανοί.

Η σφαγή της Τάλσα αποτελεί μια από τις πιο καταστροφικές φυλετικές ταραχές στις ΗΠΑ όπου υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ η γειτονιά Γκρίνγουντ όπου ζούσαν κατά κύριο λόγο Αφροαμερικανοί καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι αναταραχές κόπασαν όταν βγήκε στους δρόμους της Τάσλα η Εθνική Φρουρά.

Δείτε την ανάρτηση του Σεβασμιωτάτου: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων