21/05/2021 21/05/2021 Σε ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό για τους πιστούς που έχουν εμβολιαστεί στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, προβαίνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υιοθετώντας την σχετική οδηγία του Κυβερνήτη Άντριου Κουόμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, αποσύρεται η οδηγία για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και της τήρησης της κοινωνικής απόστασης από τους πιστούς....
21 Μαΐου, 2021 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2021 - 19:00

Νέα Υόρκη: Ελάφρυνση μέτρων για τους εμβολιασμένους πιστούς

Διαδώστε:
Νέα Υόρκη: Ελάφρυνση μέτρων για τους εμβολιασμένους πιστούς

Σε ελάφρυνση των περιοριστικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό για τους πιστούς που έχουν εμβολιαστεί στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, προβαίνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υιοθετώντας την σχετική οδηγία του Κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, αποσύρεται η οδηγία για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και της τήρησης της κοινωνικής απόστασης από τους πιστούς.

“Η είδηση αυτή αποτελεί μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος του εμβολιασμού είναι το κλειδί για την υπέρβαση της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα για όλους”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Επίσης, η Αρχιεπισκοπή καλεί τους πιστούς να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και προτρέπει όλες τις ενορίες να εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις πολιτειακές και τοπικές οδηγίες για τα ζητήματα της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής αναφέρει:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανακοίνωση του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης κ. Κουόμο, σε συνέχεια των σχετικών οδηγιών του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) και του Λευκού Οίκου, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν απαιτείται να φορούν μάσκες στις περισσότερες των περιπτώσεων. Η είδηση αυτή αποτελεί μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι η ολοκλήρωση του προγράμματος του εμβολιασμού είναι το κλειδί για την υπέρβαση της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα για όλους.

Ενώ όσοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί, έχουν εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα προστασίας, την ίδια στιγμή όλοι οι πιστοί πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή προς όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν υποκείμενα νοσήματα και των παιδιών κάτω των 12 ετών.

Επί του παρόντος, η Άμεσος Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια αποσύρει την οδηγία για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τους πιστούς που έχουν εμβολιαστεί πλήρως στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προτρέπει όλες τις ενορίες να εξακολουθούν να εφαρμόζουν τις πολιτειακές και τοπικές οδηγίες για τα ζητήματα της δημόσιας υγείας».

 

Ο Κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο

 

Η Νέα Υόρκη βάζει τέλος στην ανάγκη χρήσης της μάσκας για τους εμβολιασμένους σε πολλούς δημόσιους χώρους

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης δεν θα απαιτεί πλέον από τους πολίτες που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της Covid-19 να φορούν μάσκες σε πολλούς δημόσιους χώρους, υιοθετώντας τις νέες οδηγίες που εξέδωσαν την περασμένη εβδομάδα οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές, δήλωσε την Δευτέρα 17 Μαΐου, 2021 ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε μάσκα», επισήμανε ο κυβερνήτης.

Οι μάσκες θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες, τα σχολεία και σε ορισμένους δημόσιους χώρους, ακόμα και μεταξύ των εμβολιασμένων, σύμφωνα με τον Κυβερνήτη.

Ο Άντριου Κουόμο είπε, επίσης, ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να συνεχίσουν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες χρήσης της μάσκας στους πελάτες τους και σε άλλους επισκέπτες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων