12/09/2022 12/09/2022 Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης τελέστηκε χθες στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.  Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός το οποίο σημάδεψε την ανθρωπότητα ενώ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η ανοικοδόμηση...
12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2022 - 9:40

Νέα Υόρκη: Μνημόσυνο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

Διαδώστε:
Νέα Υόρκη: Μνημόσυνο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης τελέστηκε χθες στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. 

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός το οποίο σημάδεψε την ανθρωπότητα ενώ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η ανοικοδόμηση και τα εγκαίνια του Εθνικού Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο “Σημείο Μηδέν”, γεμίζει με περηφάνεια την ομογένεια.

“Το Ιερό μας έχει γίνει το οπτικό σύμβολο του «πιο διακεκριμένου από όλους τους τάφους» – της ανθρώπινης καρδιάς. Ο Άγιος Νικόλαος θα μας θυμίζει πάντα τις ζωές που έζησαν, που αγαπήθηκαν και που τελικά χάθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου. Με έναν τρόπο θαυμαστό και δύσκολο να κατανοηθεί, το Ιερό στέκεται ως κενοτάφιο”, ανέφερε.

“Η πνευματική ακτινοβολία του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου θα αποτελεί μέρα και νύχτα έναν διαρκή φόρο τιμής. Αιώνια η μνήμη τους!” κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων