26/01/2022 26/01/2022 Το 46ο διετές Κληρικό-Λαϊκό Συνέδριο θα συγκληθεί στη Νέα Υόρκη από 3 έως 7 Ιουλίου 2022, με θέμα «Κληρονομιά, Ανανέωση, Ενότητα» προς τιμήν της Εκατονταετηρίδας της Αρχιεπισκοπής, που εορτάζεται το 2022, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, στις 4 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος θα καθαγιάσει την Ελληνική...
26 Ιανουαρίου, 2022 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2022 - 17:17

Νέα Υόρκη: Πότε θα γίνει το Κληρικο-λαϊκό Συνέδριο και η Εθνική Συνέλευση της Φιλοπτώχου

Διαδώστε:
Νέα Υόρκη: Πότε θα γίνει το Κληρικο-λαϊκό Συνέδριο και η Εθνική Συνέλευση της Φιλοπτώχου

Το 46ο διετές Κληρικό-Λαϊκό Συνέδριο θα συγκληθεί στη Νέα Υόρκη από 3 έως 7 Ιουλίου 2022, με θέμα «Κληρονομιά, Ανανέωση, Ενότητα» προς τιμήν της Εκατονταετηρίδας της Αρχιεπισκοπής, που εορτάζεται το 2022, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, στις 4 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος θα καθαγιάσει την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τον Εθνικό Ναό (National Shrine) στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, στην τέλεση των εγκαινίων.

Μετά την ιστορική ψηφιακή συνέλευση του 2020, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.100 εγγεγραμμένοι, το συνέδριο Κληρικών και Λαϊκών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής επιστρέφει στην κανονικότητα της φυσικής παρουσίας, με προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι τοπικές και κρατικές οδηγίες υγείας και ασφάλειας. Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από την κ. Chrysanthy Demos και τον κ. Νικόλαο Καρακώστα να υπηρετήσουν ως Συμπρόεδροι του Συνεδρίου.

Η Πρόεδρος του Εθνικού Φιλόπτωχου Arlene Siavelis Kehl, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ζήτησε από την Anita B. Kartalopoulos, να υπηρετήσει ως πρόεδρος του National Philoptochos Biennial Convention 2022.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, αναφερόμενος στο επερχόμενο Συνέδριο των Κληρικών και Λαϊκών, που θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με την Εθνική Διετή Συνέλευση της Φιλόπτωχου, είπε: «Ευχαριστούμε πολύ τον Κύριό μας, που θα έχουμε την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε, αυτό το καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη, για να  γιορτάσουμε μαζί την ιστορική επέτειο της αγαπημένης μας Αρχιεπισκοπής. Θα χαρούμε για τον εορτασμό της Εκατονταετηρίδας της, καθώς και για τον πολυαναμενόμενο και ευλογημένο αγιασμό του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Εθνικού Προσκυνήματος. Καθώς μαζευόμαστε τώρα, μετά από τόσο καιρό, ας έρθουμε με πνεύμα ελπίδας και αγάπης, διδασκόμενοι από τα σημαντικά μαθήματα του παρελθόντος, ενώ σχεδιάζουμε τα επόμενα εκατό χρόνια μας!».

Το Συνέδριο των Κληρικών και Λαϊκών και το Εθνικό Φιλόπτωχο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Marriott Marquis στη Νέα Υόρκη. Οι κύριες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν: τη Συνοδική Λειτουργία στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας το πρωί της Κυριακής, τον Μέγα Εσπερινό το απόγευμα της Κυριακής και τον καθαγιασμό του Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Ιερού Ναού στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου τη Δευτέρα, με ομιλητές για επίκαιρα θέματα, εκθεσιακή αίθουσα με εκθέτες από όλο τον κόσμο, το Μεγάλο Δείπνο το απόγευμα της Πέμπτης και πολλά άλλα. Εγγραφές, ξενοδοχείο και άλλες σχετικές πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες του Κληρικο-Λαϊκού Συνεδρίου και του Εθνικού Φιλόπτωχου.

Φωτογραφία αρχείου από το 44ο Συνέδριο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων