13/05/2021 13/05/2021 Κοσμήτορας της Ελληνορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και Καθηγητής Καινής Διαθήκης διορίστηκε με την ομόφωνη ψήφο του Διοικητικού Συμβουλίου της HCHC, στις 10 Μαΐου 2021, ο Αιδεσιμότατος Δρ. Γεώργιος Παρσένιος. Ανακοινώνοντας το διορισμό, ο Πρόεδρος της HCHC, Γιώργος Μ. Καντονής, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που ένας μελετητής τέτοιας φήμης, ο ίδιος απόφοιτος της Σχολής Τιμίου Σταυρού,...
13 Μαΐου, 2021 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2021 - 13:30

Νέος κοσμήτορας στην Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης

Διαδώστε:
Νέος κοσμήτορας στην Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού Βοστώνης

Κοσμήτορας της Ελληνορθόδοξης Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και Καθηγητής Καινής Διαθήκης διορίστηκε με την ομόφωνη ψήφο του Διοικητικού Συμβουλίου της HCHC, στις 10 Μαΐου 2021, ο Αιδεσιμότατος Δρ. Γεώργιος Παρσένιος. Ανακοινώνοντας το διορισμό, ο Πρόεδρος της HCHC, Γιώργος Μ. Καντονής, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά τυχεροί που ένας μελετητής τέτοιας φήμης, ο ίδιος απόφοιτος της Σχολής Τιμίου Σταυρού, αποδέχθηκε τη θέση, η οποία ήταν πάντα τεράστιας σημασίας για την ακαδημαϊκή και πνευματική ζωή του ιδρύματος, αλλά ποτέ περισσότερο από σήμερα, καθώς εντείνουμε τις προσπάθειές μας να κάνουμε την HCHC την καλύτερη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού, ο π. Γεώργιος Παρσένιος είναι ένας βραβευμένος δάσκαλος και διεθνώς αναγνωρισμένος λόγιος της Καινής Διαθήκης, με εξειδίκευση στα Ευαγγέλια. Είναι Καθηγητής στο Θεολογικό Σεμινάριο του Princeton από το 2002. Είναι επίκουρος καθηγητής στο Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο του Αγ. Βλαδίμηρου και στο Θεολογικό Κολλέγιο του Αγ. Αθανασίου στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης (Αυστραλία). Κατέχει, επίσης, θέση Έκτακτου Καθηγητή-Ερευνητή στο Πανεπιστήμιο North West στη Νότια Αφρική. Είναι συγγραφέας τριών μεγάλων βιβλίων και πολυάριθμων άρθρων σχετικών με την Καινή Διαθήκη, και πρόσφατα ήταν μέλος της ομάδας που αναθεώρησε τη μετάφραση της Καινής Διαθήκης για τη «Νέα Αμερικανική Βίβλο», υπό την αιγίδα της Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι δημοσιεύσεις του επικεντρώνονται στην αλληλεπίδραση του πρώιμου Χριστιανισμού με τον κλασικό κόσμο και στην ερμηνεία της Γραφής στην πρώτη Εκκλησία.

Ο π. Γεώργιος διακόνησε στην Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Νιου Τζέρσεϋ, στην ενορία του Αγίου Δημητρίου στο Περθ Άμπουϊ. Αυτός και η Πρεσβυτέρα του έχουν τρία παιδιά.

Το περασμένο φθινόπωρο, ο π. Γεώργιος δίδαξε το μάθημα «Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη» στον Τίμιο Σταυρό ως επισκέπτης καθηγητής, προσφέροντας ευγενικά τον χρόνο και την εμπειρία του στην αγαπημένη του Μητέρα Σχολή.

Ο ίδιος πιστεύει ότι λίγα ακαδημαϊκά ιδρύματα παρέχουν την δυνατότητα-ευκαιρία να διδάξουν και να μελετήσουν τη Βίβλο εντός της ζωής της Εκκλησίας, όπως η Σχολή Τιμίου Σταυρού.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων