Αρχιεπισκοπή Αμερικής
10 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος επίτιμος πρόεδρος της βιβλιοθήκης “ΆΓ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ”

Διαδώστε:

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου μετά την Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος επισκέφθηκε την Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών «ΑΓ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ».

Τον υπεδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο οποίος τον ξενάγησε τόσο στην έκθεση βιβλίου για το 1821, όσο και στα βιβλία θεολογικού, φιλολογικού, ιστορικού, λαογραφικού, αρχαιολογικού περιεχομένου της Βιβλιοθήκης. Επίσης η Βιβλιοθηκονόμος κ. Αργυρώ Σουρέλα και η επιβλέπουσα την ανακαίνιση Αρχιτέκτων κ. Αικατερίνη Μανωλιάδη – Βουρνού τον ενημέρωσαν για την λειτουργία και για το έργο ανακαινίσεως του κτιρίου, που έγινε, ως γνωστόν, με την ηγεμονική χορηγία της Μεγάλης Ευεργέτιδος κ. Αλεξάνδρας Μαμαλίγκα – Προκοπίου.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν Χίοι Ομογενείς, Συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αντιδήμαρχος κ. Ισίδωρος Ντομάτας, ο Αρχιτέκτων κ. Εμμανουήλ Βουρνούς, η Πρόεδρος της Τ. Κ. Βροντάδου κ. Μαριάννα Πελαντή, παιδιά της Κατασκηνώσεως της Ι. Μητροπόλεως «ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ» και κάτοικοι της περιοχής.

Στο τέλος της επισκέψεως ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης Σεβασμιώτατος Χίου κ. Μάρκος ανεκήρυξε τον Σεβασμιώτατον Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο Επίτιμο Πρόεδρο του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης «ΑΓ. ΑΓΑΠΗΤΟΣ».

Διαδώστε: