01/09/2020 01/09/2020 «Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, προσκλήθηκε να αναπέμψει την καθιερωμένη προσευχή και να μιλήσει στο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχει, διότι βρισκόταν σε επίσκεψη στο Φανάρι στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων». Το...
01 Σεπτεμβρίου, 2020 - 11:11
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2020 - 10:43

Ο Αρχιεπ. Αμερικής και το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Αμερικής και το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών

«Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, προσκλήθηκε να αναπέμψει την καθιερωμένη προσευχή και να μιλήσει στο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να συμμετάσχει, διότι βρισκόταν σε επίσκεψη στο Φανάρι στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων».

Το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα. Ξεκίνησε την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2020 και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 27 Αυγούστου 2020 με την ομιλία του προέδρου Τραμπ παρουσία πάνω 1.500 προσκεκλημένων στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ανέπεμψε προσευχή στο Δημοκρατικό Κόμμα και δεδομένης της παράδοσης των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών θεωρούνταν βέβαιη η συμμετοχή του έστω και μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος και στο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, αναχώρησε για το Φανάρι μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον εορτάζοντα ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Σαουθχάμπτον της Νέας Υόρκης και αναμένεται να επιστρέψει το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2020.

Πηγή: anamniseis.net

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων