22/12/2018 08/02/2019 H Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του σχολείου Αγίου Δημητρίου Αστόριας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πέτρος Γ. Πατρίδης”. Με τις άψογες ερμηνείες τους στην Αναπαράσταση της Θείας Γέννησης “Οταν ανοίγουν οι Ουρανοί…” (6η-9η τάξη), που κατείχε την κεντρική θέση στο πρόγραμμα, τα μουσικοχορευτικά θέματα όπως τα “March of Toy Soldiers” (4η τάξη), “Ως τα...
22 Δεκεμβρίου, 2018 - 12:37
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2019 - 21:19

Ο Αρχιεπ. Αμερικής: “Τα παιδιά μας έδωσαν το μήνυμα των Χριστουγέννων”

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπ. Αμερικής: “Τα παιδιά μας έδωσαν το μήνυμα των Χριστουγέννων”

H Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του σχολείου Αγίου Δημητρίου Αστόριας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πέτρος Γ. Πατρίδης”.

Με τις άψογες ερμηνείες τους στην Αναπαράσταση της Θείας Γέννησης “Οταν ανοίγουν οι Ουρανοί…” (6η-9η τάξη), που κατείχε την κεντρική θέση στο πρόγραμμα, τα μουσικοχορευτικά θέματα όπως τα “March of Toy Soldiers” (4η τάξη), “Ως τα Χριστούγεννα” (5η τάξη) και “Elves on the Shelves” (2α τάξη), με τα λαμπερά και ευρηματικά σκηνικά και κοστούμια, αλλά και τα παραδοσιακά Κάλαντα (5η – 8η τάξη) και τα κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια (6η-9η τάξη), οι μαθητές καθήλωσαν επί ένα δίωρο τους θεατές που δεν ήταν άλλοι από τους γονείς και τα αδέλφια τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους και κέρδισαν τα πιο θερμά και ενθουσιώδη χειροκροτήματά τους.

Το πρόγραμμα άνοιξε με τη σχολική Χορωδία να ψάλλει το Απολυτίκιο των Χριστουγέννων και έκλεισε με το βαλς των τελειοφοίτων “Once Upon a Time in December” και μια χορογραφία μπαλέτου από την Αννα Χαζίρογλου, ενώ η Μελίνα Τσιροπούλου με την υπέροχη φωνή της ερμήνευσε το “O Holy Night”.

Για 20η χρονιά φέτος ήταν παρών στη γιορτή ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος, ενώ παρέστησαν επίσης ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο προϊστάμενος του Καθεδρικού του Αγίου Δημητρίου, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ, η Πρόξενος Λάνα Ζωχιού, ο συμπρόεδρος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, Ανδρέας Δρακόπουλος και τα υψηλόβαθμα στελέχη του Ιδρύματος, Βασίλης Τσάμης και Γεώργιος Αγουρίδης.

Ο γενικός διευθυντής του σχολείου δρ Αναστάσιος Κουλαρμάνης κάλεσε όλους να αναζητήσουν τις ημέρες αυτές το πραγματικό νόημα της γιορτής των Χριστουγέννων και να ανησυχούν λιγότερο για τα υλικά αγαθά.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Νίκος Ανδριώτης, ακούραστος εργάτης του Αγίου Δημητρίου και ευεργέτης του, επισήμανε στο χαιρετισμό του πως “κάθε χρόνο πιο ενθουσιασμένος είμαι, πιο αισιόδοξος παρόλες τις δυσκολίες και τα βάσανα” και πρόσθεσε πως “για την αθάνατη ελληνική γλώσσα παλεύουμε, γι’ αυτό ιδρύθηκε αυτό το σχολείο, γι’ αυτό μεγάλωσε, γι’ αυτό μεγαλούργησε και γι’ αυτό μας αναγνώρισαν”, ενώ τόνισε πως “αυτή τη γλώσσα που υπάρχει ανελλιπώς εδώ καιπέντε χιλιάδες χρόνια, εδώ στην Αμερική θα τους αποδείξουμε ότι θα τη διατηρήσουμε και θα την κρατήσουμε σωστά”.

Αναφερόμενος στο θέμα της δημιουργίας αποθεματικού ταμείου 25 εκατ, δολαρίων από το Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” για το Σχολείο του Αγίου Δημητρίου, ο κ. Ανδριώτης τόνισε πως “προχωρούμε πολύ καλά, βρισκόμαστε στο τέλος των διαδικασιών, πρέπει να γίνει μια σωστή δουλειά”, ενώ αναφέρθηκε και στη γνωριμία του πριν από 15 χρόνια με τον Ανδρέα Δρακόπουλο και τις δωρεές που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια σταδιακά το ίδρυμα στο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου και ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια δολάρια.

“Τα παιδιά μας έδωσαν απόψε το μήνυμα των Χριστουγέννων, ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας για το σήμερα και για το αύριο”, επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, και συνεχάρη τους μαθητές και τους δασκάλους τους για το πρόγραμμα που παρουσίασαν και ιδιαίτερα για την μουσική επένδυση και το εξαιρετικό ενδυματολογικό μέρος.

“Η Αρχιεπισκοπή μας είναι υπερήφανη γι’ αυτό το σπουδαίο σχολείο”, πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος, συγχαίροντας το διευθυντή δρ Αναστάσιο Κουλαρμάνη, ενώ τόνισε πως “ένας μεγάλος έπαινος γι’ αυτό το σχολείο ανήκει στον κ. Ανδριώτη”.

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε και στον Ανδρέα Δρακόπουλο, λέγοντας πως “του αξίζει επίσης ένας μεγάλος έπαινος για αυτό που κάνει όχι μόνο εδώ σ’ αυτό το σχολείο, όχι μόνο στην Αμερική αλλά σε όλον τον κόσμο. Και το κάνει όχι μόνο για τον Ελληνισμό, αλλά και για την Ορθοδοξία”.

Πηγή: Greek News/ της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων