16/05/2022 16/05/2022 «Η βία και το μίσος που πηγάζουν από τον ρατσισμό, αλλά και τη φυλετική προκατάληψη, είναι ένα μακροχρόνιο καρκίνωμα που κατατρώγει τη σάρκα της Αμερικής». Με την επισήμανση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τον βαθύτατο πόνο του και τον θρήνο όλων για τους συνανθρώπους μας που σε έναν απόλυτο παραλογισμό έπεσαν θύματα τυφλής...
16 Μαΐου, 2022 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2022 - 8:57

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την πολύνεκρη επίθεση στο Μπάφαλο

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος για την πολύνεκρη επίθεση στο Μπάφαλο

«Η βία και το μίσος που πηγάζουν από τον ρατσισμό, αλλά και τη φυλετική προκατάληψη, είναι ένα μακροχρόνιο καρκίνωμα που κατατρώγει τη σάρκα της Αμερικής». Με την επισήμανση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε τον βαθύτατο πόνο του και τον θρήνο όλων για τους συνανθρώπους μας που σε έναν απόλυτο παραλογισμό έπεσαν θύματα τυφλής ρατσιστικής επίθεσης, το Σάββατο, σε συνοικία του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Όπως, μάλιστα, ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Προσευχόμαστε για την επούλωση των βαθύτατων αυτών πληγών στη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα οφείλουμε να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη ρατσιστική ιδεολογία που τροφοδοτεί αρρωστημένα μυαλά τα οποία μπορούν να κάνουν τόσο μεγάλο κακό».

Η πολύνεκρη επίθεση

Δέκα άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλου μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, ενώ ο δράστης συνελήφθη, όπως μεταδίδει η εφημερίδα The Buffalo News επικαλούμενη αστυνομικές πηγές.

«Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν ένοπλο που φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε καραμπίνα, ενώ άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο πολύ σοβαρά» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που επικαλείται αξιωματούχο της αστυνομίας.

Τουλάχιστον πέντε πτώματα βρέθηκαν στον χώρο στάθμευσης, ενώ τα υπόλοιπα θύματα ήταν μέσα στο κατάστημα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αστυνομική πηγή ανέφερε στην εφημερίδα ότι ο δράστης ήταν εξοπλισμένος με κάμερα και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με «κράνος στρατιωτικού τύπου». Οι αρχές ερευνούν εάν ο δράστης μετέδιδε ζωντανά την επίθεση, όπως αναφέρουν ορισμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι σαν να βρίσκεσαι σε ταινία τρόμου, αλλά είναι όλα αληθινά», είπε ένας αστυνομικός στην εφημερίδα του Μπάφαλο.

Η δήλωση Μπάιντεν

«Το μίσος παραμένει κηλίδα στην ψυχή της Αμερικής», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την επομένη της ρατσιστικής πολύνεκρης ένοπλης επίθεσης σε γειτονιά που κατοικείται κυρίως από μαύρους στο Μπάφαλο.

«Ενας μοναχικός δράστης, οπλισμένος με πολεμικά όπλα και την ψυχή γεμάτη μίσος, σκότωσε εν ψυχρώ δέκα αθώους», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την διάρκεια τελετής προς τιμήν αστυνομικών που έπεσαν στην ώρα του καθήκοντος.

«Οφείλουμε να εργασθούμε μαζί για να πολεμήσουμε το μίσος που παραμένει κηλίδα την ψυχή της Αμερικής», είπε.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί αύριο Τρίτη το Μπάφαλο, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης (βορειοανατολικά), όπου διαπράχθηκε το Σάββατο σφαγή δέκα ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ με ρατσιστικά κίνητρα, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία (σ.σ. Τζιλ Μπάιντεν) θα μεταβούν στο Μπάφαλο για να μοιραστούν την οδύνη μιας κοινότητας που έχασε δέκα μέλη της σε αυτή τη φρικιαστική και παράλογη σφαγή», διευκρίνισε η αμερικανική προεδρία σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων