16/07/2021 20/07/2021 “Ας θυμηθούμε προσευχόμενοι τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Βόρεια Κύπρο που εξακολουθούν να υποφέρουν, αναζητώντας ειρήνη και δικαιοσύνη για την πατρίδα τους δια μέσου της σοφίας και του ελέους του Κυρίου”, υπογραμμίζει στο μήνυμα του για την 47η επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος. Παράλληλα, καλεί...
16 Ιουλίου, 2021 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2021 - 23:59

Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου για την επέτειο της Τουρκικής εισβολής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου για την επέτειο της Τουρκικής εισβολής

“Ας θυμηθούμε προσευχόμενοι τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Βόρεια Κύπρο που εξακολουθούν να υποφέρουν, αναζητώντας ειρήνη και δικαιοσύνη για την πατρίδα τους δια μέσου της σοφίας και του ελέους του Κυρίου”, υπογραμμίζει στο μήνυμα του για την 47η επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος.

Παράλληλα, καλεί κάθε ενορία να τελέσει μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων την ερχόμενη Κυριακή 18 Ιουλίου 2021.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γερασίμου αναφέρει:

Στις 20 Ιουλίου 1974, ο λαός της Βόρειας Κύπρου υπέφερε πολύ κατά την εισβολή των Tουρκικών δυνάμεων. Από εκείνη την ημέρα, οι ζωές τους άλλαξαν για πάντα. Οι καταστροφές, οι διώξεις, οι απώλειες σπιτιών, θέσεων εργασίας και ζωών είναι διαρκείς υπενθυμίσεις εκείνων των πολύ σκοτεινών ημερών που συνεχίζονται 47 χρόνια αργότερα.

Ενώ είμαστε ευλογημένοι με πολλές ελευθερίες σε αυτήν τη χώρα, πολλά άλλα μέρη του κόσμου εξακολουθούν να υποφέρουν όντας υπό καταπίεση. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ελευθερία που απολαμβάνουμε, μνημονεύοντας παράλληλα στις προσευχές μας όλους εκείνους των οποίων τα δικαιώματα έχουν αφαιρεθεί και συνεχίζουν να διώκονται.

Κατά τον εκκλησιασμό σας την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021, ζητώ από κάθε ενορία στη Μητρόπολη μας να τελέσει μνημόσυνο για όλους εκείνους που έχασαν τις ζωές τους κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ας θυμηθούμε προσευχόμενοι τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Βόρεια Κύπρο που εξακολουθούν να υποφέρουν, αναζητώντας ειρήνη και δικαιοσύνη για την πατρίδα τους δια μέσου της σοφίας και του ελέους του Κυρίου. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να τους τιμούμε με τις προσευχές μας και με τη συνεχιζόμενη δέσμευση μας για την αποκατάσταση της ελευθερίας που τους αξίζει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων