15/08/2022 16/08/2022 Μήνυμα για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος. Στο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος κάνει ιδιαίτερη μνεία σε σημαντικές στιγμές από την επίγεια ζωή της Παναγίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι κάθε σημαντική στιγμή στη ζωή της Θεοτόκου έλαβε χώρα στο πλαίσιο ενός ταξιδιού και κάθε βήμα Της συνδέθηκε με...
15 Αυγούστου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2022 - 2:21

Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Μήνυμα για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος.

Στο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος κάνει ιδιαίτερη μνεία σε σημαντικές στιγμές από την επίγεια ζωή της Παναγίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι κάθε σημαντική στιγμή στη ζωή της Θεοτόκου έλαβε χώρα στο πλαίσιο ενός ταξιδιού και κάθε βήμα Της συνδέθηκε με τον Χριστό.

«Καθώς τώρα εορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, όταν ο Κύριος Την πήρε στους ουρανούς, ας σκεφτούμε το δικό μας ταξίδι στο μονοπάτι της σωτηρίας. Είθε αυτό το ταξίδι να μας οδηγήσει στις πύλες του Παραδείσου και στη Βασιλεία του Υιού Της, όπως ακριβώς έκανε και για Αυτήν, τη Μητέρα του Θεού», καταλήγει ο Σεβασμιώτατος.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γερασίμου για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου αναφέρει:

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Κυρίω,

Στο τέλος της ζωής της Παναγίας, οι Απόστολοι συγκεντρώθηκαν στο πλευρό Tης στη Γεθσημανή για να παρακολουθήσουν τη Μετάσταση Της προς τους ουρανούς και τη Βασιλεία του Υιού της. Αυτή η εορτή σηματοδοτεί τα τελευταία βήματα του ταξιδιού της ζωής της Παναγίας προς τον Χριστό. Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εορτάζει επίσης κάθε πτυχή της ζωής Της που ήταν αφιερωμένη στον Κύριο.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ταξιδέψαμε με τη Θεοτόκο, προσευχηθήκαμε για τις μεσιτείες Της και γίναμε μάρτυρες του βάθους της πίστης Της και της αμέτρητης αφοσίωσης Της να ζήσει μια αγία ζωή. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι καθώς οδεύαμε προς την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, θυμόμαστε επίσης ότι κάθε σημαντική στιγμή στη ζωή της Θεοτόκου έλαβε χώρα στο πλαίσιο ενός ταξιδιού και κάθε βήμα Της συνδέθηκε με τον Χριστό. Ως νεαρή κοπέλα, ταξίδεψε στο Ναό (σ.σ. του Σολομώντα), όπου θα περνούσε τα χρόνια της ανάπτυξης Της. Ως νεαρή γυναίκα, ταξίδεψε από την Ιερουσαλήμ στη Ναζαρέτ ως μνηστή του Ιωσήφ. Ταξίδεψε στη Βηθλεέμ και εκεί γέννησε τον Χριστό. Ταξίδεψε στην Αίγυπτο όταν ο Ηρώδης απείλησε τη ζωή του Χριστού και μετά επέστρεψε στη Ναζαρέτ, όπου ο Χριστός πέρασε τα πρώτα χρόνια Του. Ταξίδεψε στον γάμο στην Κανά, όπου Τον παρακίνησε για το πρώτο Του θαύμα. Ταξίδεψε στον Γολγοθά. Ταξίδεψε στον άδειο τάφο. Ταξίδεψε στο βουνό από όπου ανελήφθη. Και τώρα, που εκοιμήθη, ταξιδεύει στον Υιό Της που την δέχεται και Την ενθρονίζει στους Ουρανούς.

Ακόμη και αν ο Χριστός ήταν ήδη μαζί με την Παναγία, κάθε ταξίδι στη ζωή Της ήταν και ένα ταξίδι προς τον Χριστό. Ως ακόλουθοι του Χριστού, όλοι μας είμαστε επίσης σε ένα ταξίδι μαζί και προς τον Χριστό. Είναι ήδη μέρος μας, αλλά κάθε βήμα στη ζωή μας έχει σκοπό να μας συνδέσει μαζί Του πιο βαθιά και προσωπικά.

Καθώς τώρα εορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, όταν ο Κύριος Την πήρε στους ουρανούς, ας σκεφτούμε το δικό μας ταξίδι στο μονοπάτι της σωτηρίας. Είθε αυτό το ταξίδι να μας οδηγήσει στις πύλες του Παραδείσου και στη Βασιλεία του Υιού Της, όπως ακριβώς έκανε και για Αυτήν, τη Μητέρα του Θεού.

Εύχομαι σε όλους τους εορτάζοντες Χρόνια Πολλά και ευλογημένα,

Με Αγάπη εν Χριστώ,
+ Γ Ε Ρ Α Σ Ι Μ Ο Σ
Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων